Acasă FEATURED Orașul din Transilvania în care o garsonieră costă doar 4.500 de euro,...

Orașul din Transilvania în care o garsonieră costă doar 4.500 de euro, în 2024

298
0
Timp de lectura: 2 minute

Într-un peisaj imobiliar unde prețurile locuințelor par a fi din ce în ce mai inaccesibile, un anunț recent a captat atenția publicului. Într-un oraș din județul Alba, în anul 2024, o garsonieră modestă a fost listată la vânzare pentru o sumă aparent modestă de aproximativ 4.500 de euro.

La finalul anului 2023, Oficiul European de Statistică (Eurostat) a făcut public un raport surprinzător, plasând România pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de proprietari. Cu 94,8% din populație trăind în case proprii în 2022, țara noastră se situează în fruntea clasamentului, urmată de Slovacia (93%), Croația (91%) și Ungaria (90%). Oricare ar fi cererea, oferta nu pare să lipsească, iar site-urile de vânzări imobiliare sunt pline de anunțuri atrăgătoare.

Un anunț recent de pe un site specializat pentru imobiliare aduce în prim-plan o garsonieră cu un preț aparent imbatabil de 22.135 RON, echivalentul a aproximativ 4.500 de euro. Locuința se află în județul Alba, în localitatea Cugir, zona Micro 7. Blocul datează din 1980 și se află la etajul 4, fiind ultimul etaj al clădirii. Suprafața utilă este de 11,08 metri pătrați, iar prețul pe metru pătrat se situează în jurul sumei de 400 de euro.

Anunțul specifică detaliile importante: „Se vinde la licitație! Apartament cu o cameră (Su: 11,08 mp), situat în loc. Cugir, str. Rozelor. Proprietatea evaluată este amplasată în partea de nord-vest a localității Cugir, zona Micro 7. În proximitate, regăsim Parcul Micro 7 și Stadionul Parc.

Zona de amplasare a proprietății este rezidențială, în vecinătate predominând blocuri cu regim de înălțime P+4E, case unifamiliale vechi și se bucură de un interes moderat în rândul cumpărătorilor.”

O particularitate interesantă este posibilitatea achiziționării garsonierei în rate, cu ajutorul unui împrumut bancar. Cu un avans de 3.320 de RON, reprezentând 15% din suma totală, un viitor proprietar poate achita o rată lunară de 110 RON,

Articolul precedentIlegalități descoperite la 18GYM. O sală de fitnes din Cluj-Napoca a fost deja închisă
Articolul următorExperiența tulburătoare a doi tineri care au închiriat un apartament în Cluj! „Tremuram de frică!”