Acasă FEATURED Pilot clujean, în echipajul elicopterului SMURD care a salvat un bărbat accidentat...

Pilot clujean, în echipajul elicopterului SMURD care a salvat un bărbat accidentat în masivul Piatra Mare

464
0
Timp de lectura: < 1 minut

Un pilot din Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca, aflat în serviciu la Punctul Aeromedical Brașov, a participat la o misiune dificilă pentru salvarea unui bărbat accidentat în masivul Piatra Mare

În data de 12 iulie a.c., pilotul clujean împreună cu ceilalți colegi din echipajul elicopterului SMURD Brașov și cu un salvamontist din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, au fost solicitați pentru salvarea unui bărbat accidentat în masivul Piatra Mare.
În urma accidentului, bărbatul a suferit un politraumatism, fiind necesară intervenția de urgență a elicopterului SMURD pentru recuperarea și transportarea acestuia la o unitate spitalicească.


Deoarece zona în care s-a produs accidentul nu permitea aterizarea elicopterului în siguranță, salvamontistul brașovean a fost troliat lângă victimă.

În urma intervenției prompte a echipajului, bărbatul a fost extras cu ajutorul troliului elicopterului, fiind predat ulterior, în siguranță, medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., cât și salvamontiștii recomandă iubitorilor de natură și aventură să se informeze în prealabil la Salvamont asupra stării traseelor turistice, condițiilor meteo și echipamentului de care trebuie să dispună, înainte de a se aventura în drumețiile montane.

Articolul precedentStudiu: Care model de BMW se depreciază cel mai mult și care cel mai puțin. Oricum pierzi o gramadă de bani în ele
Articolul următorDrama celor doi ciobani din Cluj, uciși de fulger, alături de animalele pe care le păstoreau. Și mătușile lor au murit la fel, acum mulți ani