Acasă FEATURED Premierul Florin Cîțu, vizită de ultimă oră la ”Matei Balș”

Premierul Florin Cîțu, vizită de ultimă oră la ”Matei Balș”

141
0
premierul-florin-citu,-vizita-de-ultima-ora-la-”matei-bals”
Timp de lectura: < 1 minut
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României

Vizită de urgență a premierului Florin Cîțu la Institutul ”Matei Balș”. Șeful guvernului discută la această oră cu reprezentanții spitalului unde a avut loc tragicul incendiu, potrivit Realitatea Plus. 

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Premierul este așteptat să facă declarații la finalul vizitei. 

La spital sunt prezenți și experții care continuă ancheta. Sunt verificate saloanele mistuite de flăcări și toate instalațiile de gaze. 

La verificări participă și experții de la INSEMEX Petroșani, care au participat și la anchetele de la Colectiv și Piatra Neamț.

Anchetatorii iau în calcul si varianta audierii pacienților. 

Primele date ale anchetei arată că în pavilionul 5 de la ”Matei Balș” ar fi avut loc două explozii. Imaginile de pe camerele de supraveghere vor stabili dacă flăcările au pornit de la o aeroterm

Reamintim că tragedia s-a soldat cu moartea a cinci oameni. Trei victime au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, mult timp după intervenția echipelor de urgență.

Sâmbătă, a fost confirmat decesul unuia dintre pacienții transferați la alt spital în urma incendiului, fiind vorba despre un bărbat de 70 de ani, care era intubat. Decesul acestuia nu a fost cauzat de incendiu.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului. 

Vom reveni cu detalii. 

Articolul precedentZece noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, la persoane din diferite regiuni ale țări
Articolul următorSaloane încălzite cu aeroterme. Nicuşor Dan: În ultima săptămână nu au existat probleme în privinţa agentului termic în zona Spitalului “Matei Balş”