Acasă FEATURED Zece noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, la persoane...

Zece noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, la persoane din diferite regiuni ale țări

164
0
zece-noi-cazuri-de-infectare-cu-noua-tulpina-de-coronavirus,-la-persoane-din-diferite-regiuni-ale-tari
Timp de lectura: 2 minute

Încă 10 noi cazuri cu noua variantă de Sars Cov- 2 au fost identificate pe teritoriul României, în urma unui studiu realizat în perioada 13-21 ianuarie 2021, în care au fost alese aleatoriu 79 de probe de la persoane din diferite regiuni ale țării. Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate in această după amiază la INSP/CNSCBT.

29 Ianuarie 2021, 16:33
(actualizat 29 Ianuarie 2021, 16:39)

| http://stiri.tvr.ro/

Noua tulpină de coronavirus B.1.1.7

În urma unei analize efectuate de către specialiștii MedLife, parte a diviziei de cercetare din cadrul grupului, din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării (București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia, Călărași), s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe. Așadar, există posibilitatea unei transmiteri comunitare, spun specialiștii.

În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars Cov 2.

“Datele noastre preliminare arată că există o dinamica importantă legată de noua tulpină din Marea Britanie. Astfel, dacă în urmă cu o lună de zile, când am secvențiat 60 probe, nu au fost identificate persoane cu noua tulpină, la secvențierea curentă am identificat 10 din 79. Acest lucru indică faptul că prevalența pe lotul MedLife este una mare, de 12,6%, ceea pare să confirme că tulpina din Marea Britanie este mai contagioasă și, dacă acest trend se păstrează, ar putea să devină tulpină dominantă în România, la fel cum s-a întamplat și în alte state”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

Conform cercetărilor internaționale, noua variantă de tulpină COVID-19, care provine din Marea Britanie ar putea fi cu până la 70% mai contagioasă. De asemenea, se estimează că mortalitatea pentru noua tupina e cu 30% mai mare față de celelalte tupini. În ceea ce privește transmisia noii tulpini, s-a observat o creștere a transmisibilității la toate grupele de vârstă, aceasta include o răspândire sporită și în rândul copiilor.

“Este foarte important să fim atenți la felul în care evoluează pandemia, dinamica noii tulpini fiind un semnal important de alarmă pentru autorități în ceea ce privește relaxarea măsurilor de protecție. În continuare cea mai bună soluție este vaccinarea împotriva COVID-19. De altfel, avem în derulare un studiu asupra imunizării post vaccinare, iar primele rezultate ale diviziei noastre de cercetare, arată că persoanele care s-au vaccinat au dezvoltat un răspuns imun puternic”, a mai spus Dumitru Jardan, biolog.

http://stiri.tvr.ro/

Articolul precedentBebeluș în stare gravă: a fost lovit la cap sau scăpat din brațe. Medicii fac eforturi sa îl salveze
Articolul următorPremierul Florin Cîțu, vizită de ultimă oră la ”Matei Balș”