Acasă Ultima Oră Prima declarație a lui Florin Cîțu, după ce a fost desemnat candidatul...

Prima declarație a lui Florin Cîțu, după ce a fost desemnat candidatul alianței de Dreapta pentru funcția de premier – Cine este premierul nominalizat

177
0
prima-declaratie-a-lui-florin-citu,-dupa-ce-a-fost-desemnat-candidatul-aliantei-de-dreapta-pentru-functia-de-premier-–-cine-este-premierul-nominalizat
Timp de lectura: < 1 minut

”Mulțumesc coaliției de centru-dreapta pentru încrederea acordată. Împreună dezvoltăm România!”, a spus Florin Cîțu, vineri seara.

”Mă voi implica direct pentru a finaliza programul de guvernare. Sunt conștient de această responsabilitate. E nevoie de un guvern cât mai repede”, a transmis Florin Cîțu, propunerea PNL – USR PLUS – UDMR pentru funcția de prim-ministru.

Florin Cîțu, propus pentru funcția de premier, are 48 de ani, este actualul ministru al Finanțelor Publice și senator PNL. El a mai fost propus prim-ministru după ce Guvernul Orban a picat la moțiunea de cenzură, dar cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură a anunțat că-și depune mandatul de premier desemnat.

Florin Cîţu a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic și este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

A lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentru Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005. A fost economist și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-20011.

Articolul precedentSurse: Cine ar putea fi ministrii viitorului Guvern Citu
Articolul următorGabriela Firea: “Gata, s-a impartit ciolanul! Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”