Acasă FEATURED Profesor al UBB, inclus în topul celor mai citați cercetători ai lumii

Profesor al UBB, inclus în topul celor mai citați cercetători ai lumii

518
1
Timp de lectura: < 1 minut

Un profesor emerit al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a fost inclus în topul celor mai citați autori din literatura ştiinţifică din lume. Prof. dr. Ioan Pop, profesor emerit al Universităţii Babeş-Bolyai şi activând în cadrul Facultății de Matematică și Informatică, este prezent în prestigioasa listă Highly Cited Researchers (Powered by Web of Science) realizată pentru anul 2020 publicată recent de Clarivate Analytics.

Realizat și publicat anual, lista pune în evidență cercetători cu performanțe excepționale în cercetarea academică, demonstrate prin publicarea unor articole științifice ce se situează anual, prin citări, în top 1% din domeniul lor de expertiză. „Fără îndoială, producția științifică a profesorului Ioan Pop (peste 1.200 de lucrări din domeniul Matematicii Aplicate), precum și recunoașterea internațională a domniei sale, dovedită prin numărul de citări ale publicaţiilor proprii (peste 30.000 de citări în prestigioasa bază de date Web of Science), au un rol important la poziționarea Facultății de Matematică și Informatică și a Universității Babeș-Bolyai în diverse clasamente internaționale de prestigiu.

În numele întregii comunităţi academice îl felicităm pentru succesul obţinut şi-i dorim multă sănatate şi putere de muncă şi în anii care vin.”, afirmă prof. univ. dr. Adrian Petrușel, prorectorul UBB pentru cercetare-dezvoltare-inovare și doctorate.

Articolul precedentInterviu László Attila, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică: Vom câștiga doar dacă ne supunem cu toții vaccinării
Articolul următorFermierii clujeni au trecut în online. S-a lansat site-ul porodic.ro