Acasă Eveniment Protestele împotriva restricțiilor continuă la Cluj: „Jos masca!”

Protestele împotriva restricțiilor continuă la Cluj: „Jos masca!”

1235
1
protest cluj
Timp de lectura: < 1 minut

Duminică, 11 aprilie, a avut loc un nou protest împotriva măsurilor de restricționare hotărâte de guvern.

Protestul s-a desfășurat în mod pașnic, sub supravegherea poliției, cu respectarea distanțării sociale și purtării măștilor.

Clujenii s-au adunat în fața monumentului Memorandiștilor pentru a-și revendica drepturile de care se bucurau înainte de pandemie. Persoanele implicate au protestat prin expunerea pancartelor cu mesaje sugestive, prin care cereau încetarea restricțiilor.

Protestatarii au venit pe rând în față, prezentându-și propriile păreri cu privire la situația impusă, unii dintre ei dezvăluind din experiențele personale prin care au fost îngrădiți „în mod absurd”. Deși cele mai frecvente scandări spuneau în mod răsunător mesajul „Jos masca! Libertate!”, au existat și trecători care răspundeau împotriva acestui protest, strigându-le contrariul: „Puneți-vă masca!”.

Deși protestul se afla în plină desfășurare, puțini clujeni s-au arătat interesați de ceea ce se întâmplă, majoritatea preferând să se relaxeze la terasele din Piața Unirii.

„Toate restricțiile impuse nu au nicio legătură cu acest virus. Au legătură cu controlul și cu limitarea libertății noastre.”, a susținut organizatorul.

Șoșoaca și Funar la protest

Diana Șoșoacă a protestat împotriva restricțiilor alături de Gheorghe Funar, la Cluj, scrie clujulpolitic.ro.

În discursul susținut în centrul orașului, senatoarea a lansat o serie de atacuri la adresa președintelui Iohannis, a secretarului de stat Raed Arafat și a ministrului Vlad Voiculescu.

Șoșoacă a fost aplaudată de cei 50 de clujeni prezenți la protest, iar la finalul întâlnirii a fost îmbrățișată de câțiva dintre ei.

Articol scris de Axinte Anca, Studentă în anul II la Jurnalism în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc propune ca România să urmeze exemplul Italiei în lupta împotriva COVID-19

Articolul precedentMinor filmat la volanul unui tractor, într-un sat din județul Cluj
Articolul următorTânăr din Turda, ATACAT în propria mașină și tâlhărit de doi bărbați