Acasă National Reacția lui Klaus Iohannis față de amenda primită de la CNCD: “Decizia...

Reacția lui Klaus Iohannis față de amenda primită de la CNCD: “Decizia este una profund politică”. Președintele va contesta în instanță

507
0
Timp de lectura: < 1 minut

Administrația Prezidențială anunță, într-o reacție la solicitarea Digi24.ro, că va contesta decizia CNCD de a amenda declarațiile sale privind Ținutul Secuiesc. Președintele Klaus Iohannis spune că decizia “este una profund politică”.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, arată poziția Administrației Prezidențiale.

CNCD a decis, miercuri, să-l amendeze pe șeful statului cu 5.000 lei, pentru afirmațiile referitoare la maghiari. Afirmația reprezintă o faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională.

Articolul precedentAtenție la ESCROCHERIA “Transportul”: Se profită de disperarea românilor care se întorc în țară. Îți iau banii și te lasă în CÂMP, cu bagaje cu tot
Articolul următorDosarul în care era implicată Elena Udrea, clasat de DNA