Acasă Diaspora Regina Elisabeta a Angliei bea doar vin românesc și mulți nu știu...

Regina Elisabeta a Angliei bea doar vin românesc și mulți nu știu care este motivul adevărat

491
0
Regina Elisabeta bea doar vin romanesc
Regina Elisabeta bea doar vin romanesc
Timp de lectura: 2 minute

Regina Elisabeta a Angliei bea doar vin romanesc și mulți nu știu care-i motivul adevărat. Prima sticla i-a fost adusa de printul Charles acum 16 ani si de atunci nu mai suporta sa puna gura pe vinuri din alte tari.

Elisabeta a ajuns deja la venerabila varsta de 91 de ani si este convinsa ca una dintre cauzele longevitatii si a starii sale bune de sanatate este vinul romanesc. In fiecare zi dupa micul dejun regina savureaza un pahar de Feteascǎ Neagrǎ apoi la pranz 1-2 pahare de vin alb adus special de la gospodarii din zona Vrancei, la ora 5 dupa ceai paharnicul regal ii serveste un paharut de vin alb de Cotnari care se pare ca este preferatul ei, iar fiecare seara si-o incheie cu cateva cupe de argint pline cu vin de Murfatlar.

Acum cativa ani, intrigati de pasiunea Elisabetei pentru aceste vinuri, mai multi din consilierii reginei in frunte cu marele vistiernic, care era ingrijorat de sumele mari de bani cheltuite de regina pe licoarea romanesca, au cerut cercetatorilor britanici de la Academia Regala sa faca un set de analize amanuntit al compozitiei acestor vinuri iar rezultatul a fost uimitor.

Regina Elisabeta a Angliei
Regina Elisabeta a Angliei

Se pare ca vinul romanesc are niste calitati unice in lume, si asta in primul rand din cauza solului binecuvantat ce transmite strugurilor niste energii pozitive nemaiintalnite in alte locuri, ce pot prelungi viata cu pana la 18 de ani si jumatate.

Dupa ce analizele au fost publicate, consilierii reginei nu si-au mai facut griji ba chiar o sfatuiesc pe regina sa consume acest elixir romanesc cat mai des.

Iata asadar inca un exemplu despre cum straini de cel mai inalt rang pretuiesc tara noastra, si poate ca este un semn ca ar trebui sa fim mai mandri de originile noastre si de pamantul pe care ne-am nascut si pe care inaintasii nostri l-au aparat cu atata ardoare.

Articolul precedent“Palat” cu turnulețe din Turda, scos la licitație de ANAF. Prețul începe de la 2 milioane de lei
Articolul următorFiul lui Ioan Rus, nuntă de sute de mii de euro în “Vila Gucci” de pe malul lacului Como