Acasă FEATURED Revolta mamelor din Cluj. Mămicile vor să iasă în stradă pentru educația...

Revolta mamelor din Cluj. Mămicile vor să iasă în stradă pentru educația copiilor

1059
0
Revolta mamelor din Cluj
Timp de lectura: 2 minute

Revolta mamelor din Cluj. Mămicile din Cluj sunt revoltate după ce ministrul Educației a anunțat că elevii vor avea o lună vacanță de Paște.

Vacanţa de primăvară a elevilor, lungă de o lună, a tulburat apele în rândul asociaţiilor de părinţi, care au ameninţat că vor picheta sediul ministerului educaţiei.

Totuşi, Sorin Câmpeanu a anunţat miercuri că vacanţa de pe 2 aprilie până pe 4 mai rămâne, fiind o condiţie impusă şi de Ministerul Sănătăţii pentru a limita răspândirea virusului de sărbători. Nu se ştie însă când se va încheia anul şcolar.

Revolta mamelor din Cluj

Pentru copii acest anunț a fost o veste bună, însă părinții s-au revoltat.

Revolta mamelor din Cluj. Pe rețelele de socializare, mamele discută să iasă în stradă deoarece se tem pentru viitorul copiilor, după un an de școală online.

„Ieșim în stradă pentru dreptul la educație! Ori ne trezim ori vom fi marionete tot restul vieții! Copiii au dreptul la educație”, a scris Mihaela, o tânără mamă.

Anunțul ei a fost primit cu bucurie de către celelalte mame care și-au arătat revolta prin comentarii.

„Așa ar trebui să iasă în stradă toată lumea, că deja au depășit orice limite! Dar din păcate nimeni nu ia inițiativă, stăm ca proștii și ei își bat joc de noi”, a adăugat Ștefania, o altă mamă.

„Nu au avut destulă vacanță? Lăsați copiii să meargă la școală să recupereze cât de cât ce au pierdut că o să iasă o generație de Doamne ferește”, a comentat un al părinte.

„Eu nu pot să cred… o lună de vacanță… fac online și nu înțeleg nimic copiii. Dar contează ca magazinele să fie full, alea nu se mai închid. Dar școlile închise timp de un an, copiii sunt pierduți, vor ajunge să fie analfabeți. Fac ce vor cu noi, educația nu contează”, a completat o altă mamă.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc despre importanța educației: ”Este singura calea pentru a ieși din sărăcie”

Articolul precedentOameni cu suflet mare au construit o casă pentru o familie care a rămas pe drumuri
Articolul următorZodiacul minciunilor. Care sunt cele mai mincinoase zodii?