Acasă Eveniment Schimbare majoră la CFR Cluj: Țiriac și influentul politician Ioan Rus sunt...

Schimbare majoră la CFR Cluj: Țiriac și influentul politician Ioan Rus sunt implicați direct

446
0
Timp de lectura: 3 minute

La debutul oficial în noul sezon, 2-0 cu Poli Iași, jucătorii lui CFR Cluj au purtat echipamente inscripționate pe față cu numele firmei RMB InterAuto, codeținută de o companie controlată de Ion Țiriac și, în proporție de 30%, de Ioan Rus, politician influent apropiat de clubul din Gruia.

Noul sezon a venit cu o schimbare importantă în ceea ce privește sponsorii celor de la CFR Cluj.

În 2022/2023, clubul din Gruia a avut ca partener principal firma eToro, o platformă de tranzacționare și investiții în active financiare care le plătea ardelenilor 1,8 milioane de euro pe an, arată gsp.ro

Începând cu noul sezon, lucurile stau diferit. Sâmbătă seara, în primul meci oficial din acest campionat, clujenii au purtat echipamente care au avut inscripționate pe față, în zona pieptului, numele firmei RMB InterAuto, în timp ce eToro a trecut pe spate, deasupra numerelor.

CFR Cluj are un nou sponsor principal: RMB InterAuto, firmă controlată de Ioan Ru

Parteneriatul dintre cele două părți nu este nou, doar că acum a trecut la nivelul următor. Sezonul trecut, RMB InterAuto a avut statutul de partener secundar, sigla companiei fiind afișată în zona umerilor tricourilor de joc.

RMB InterAuto este o companie înființată în 1993, care se prezintă pe site-ul oficial drept „reprezentant zonal pentru șase dintre cele mai importante mărci de pe piaţa auto, membru al grupului Țiriac Auto, cea mai extinsă reţea de dealeri şi service auto la nivel naţional”

2022 a fost cel mai bun an al companiei

Interesant este modul în care arată acționariatul companiei. Acționar minoritar, cu aport de 30% la capitalul social, este SC Autosincron SRL, companie deținută de Ioan Rus, fost ministru de Interne și al Transporturilor, o persoană foarte influentă în Cluj și, în general, în politica din România, arată sursa citată.

Acționar majoritar, cu 70%, este firma Vitexa Holdings Limited, cu sediul în Cipru. Oficial, compania este reprezentată de Octavia Malene, avocata lui Ion Țiriac, șefa departamentului legal de la Țiriac Group.

RMB InterAuto, companie cu 187 de angajați, a avut în 2022 cele mai solide rezultate financiare din ultimul deceniu, o cifră de afaceri de 55,6 milioane de euro, 2,55 de milioane reprezentând profitul, în creștere cu 25% față de anul precedent.

Ioan Rus, adevăratul „patron” de la CFR Cluj

Practic, parteneriatul dintre firma lui Ioan Rus și CFR Cluj certifică legătura dintre politician și clubul din Gruia, una pe care fostul ministru nu a admis-o public.

Schimbare majoră la CFR Cluj: Țiriac și influentul politician sunt implicați direct!

În vara lui 2022, delegația clujenilor deplasată în Andorra a fost condusă de Ioan Rus

Fostul ministru este cel care, practic, conduce clubul. Nu direct, fiindcă patron în acte este Marian Băgăcean, om de încredere al lui Ioan Varga, însă nicio decizie importantă nu este luată fără aprobarea acestuia.

El e un fost policitian cu mare greutate, a condus așa-numitul „Grup de la Cluj”, care se referea la o mare parte a PSD-ului și era controlat într-o vreme de Ioan Rus și amicii săi din Cluj și din Transilvania.

Au fost foarte multe situații, dezvăluite de GSP, în care Rus a mers personal în vestiarul echipei, mai ales în momentele delicate, pentru a le vorbi jucătorilor și pentru a-i asigura că situația clubului, îndeosebi partea financiară, e sub control.

Ioan Rus a dispărut din politica de vârf după o declarație scandaloasă oferită din postura de ministru al Transporturilor, în 2015, referitoare la românii care lucrează în străinătate.

„România are trei milioane de oameni din forța activă în Occident, dintre care vreun milion sunt fierari-betoniști, zidari și așa mai departe. Au poate 1.500 de euro salariu, de banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Rus.

După ce am zis că Ioan Rus conduce CFR, m-a sunat ministrul Rus, un om pe care-l respect, îl știu de pe vremea lui Ceaușescu. Mi-a spus că nu ei, din «Grupul de la Cluj», dețin clubul CFR, că acesta chiar e al lui Varga, dar tot Rus mi-a recunoscut însă că mai există și alte influențe în club, din exterior. 

– Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

Articolul precedentPolițist din Cluj, figuri de Valentino Rossi. VIDEO cum face opturi printre ceilalți participanți
Articolul următorProfesorii, rușinea României: De trei ori mai mulți dascăli au copiat la titularizare decât elevi la bac