Acasă Eveniment Se visa Pablo de Gherla: Un clujean și-a făcut plantație la Fizeșu...

Se visa Pablo de Gherla: Un clujean și-a făcut plantație la Fizeșu Gherlii dar l-a vizitat DIICOT-ul

1069
0
Se visa Pablo de Gherla: Un clujean și-a făcut plantație la Fizeșu Gherlii dar l-a vizitat DIICOT-ul
Se visa Pablo de Gherla: Un clujean și-a făcut plantație la Fizeșu Gherlii dar l-a vizitat DIICOT-ul
Timp de lectura: < 1 minut

Un clujean de 26 de ani este acuzat că și-ar fi făcut o culură de canabis la Gherla și în comna Fizeșu Gherlii, unde creștea plantele pe care ulterior le vindea. Polițiștii au intrat în cursul zilei de joi, 21 septembrie, peste el, l-au reținut, iar instanța a dispus arestarea sa preventivă.

“La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Gherla și în comuna Fizeșu Gherlii, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările desfășurate a rezultat faptul că, pe parcursul anului 2023, un tânăr, de 26 de ani, din județul Cluj, ar fi înființat o cultură de canabis, pe care ulterior ar fi recoltat-o.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite peste 220 de grame de canabis, precum și alte mijloace de probă.

În baza probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de tânărul de 26 de ani.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă, a bănuitului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, arată reprezentanții IPJ Cluj.

Articolul precedentTaximetriștii au protestat pe străzile din Cluj
Articolul următorAeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, primul din țară cu autobuze electrice pentru transportul pasagerilor la aeronave