Acasă FEATURED Taximetriștii au protestat pe străzile din Cluj

Taximetriștii au protestat pe străzile din Cluj

358
0
taximetriști protest
Timp de lectura: < 1 minut

Taximetriștii au protestat pe străzile din Cluj a doua zi consecutiv.

Câțiva taximetriști din Cluj-Napoca au protestat marți, în ploaie, în fața Prefecturii pentru abrogarea OUG nr. 49/2019, care permite funcționarea firmelor de transport alternativ, cum sunt Bolt și Uber.

Protestul s-a desfășurat în intervalul orar 10 – 11, pe următorul traseu: pornire de pe Drumul Sfântul Ion – strada Primăverii – Pod Calvaria – Calea Mănăștur – Calea Moților – strada Petru Maior – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – strada Cuza Vodă – Piața Mihai Viteazu, pe o bandă de circulaţie, fără restricţionarea circulaţiei rutiere şi cu respectarea regulilor de circulaţie, estimând participarea a 50 de persoane.

În cursul zilei de miercuri, taximetriștii au organizat un nou protest. De data aceasta au modificat traseul, ajungând și pe Calea Dorobanților. Aceștia au claxonat și au folosit chiar și vuvuzele pentru a atrage atenția asupra lor.

„Cerem Guvernului României aprogarea OUG nr 49/2019 care permite funcționarea transportului alternativ, care înseamnă, de fapt activitate mascată de taxi. Cei de la firmele respective nu plătesc taxe, banii pleacă din țară iar nouă ne-au scăzut încasarile cu 50%. Am făcut numeroase demersuri la autorități, dar degeaba. Protestul taximetriștilor are loc la nivel național, iar în 27 septembrie vom organiza un mare protest la București”, a declarat pentru Cluj24 Daniel Mitrea, organizatorul protestului taximetriștilor clujeni.

Articolul precedentTișe vrea să producă energie din gunoaie. Ca norocul că la Cluj este materie primă cât dorește
Articolul următorSe visa Pablo de Gherla: Un clujean și-a făcut plantație la Fizeșu Gherlii dar l-a vizitat DIICOT-ul