Acasă Administrație Se zguduie poliția clujeană: Ce acuzații îi aduce DNA șefului Serviciului Rutier...

Se zguduie poliția clujeană: Ce acuzații îi aduce DNA șefului Serviciului Rutier Cluj, Dan Crișan

1019
0
Dan Crisan acuzat de interese incompatibilile cu functia pe care o detine
Dan Crisan acuzat de interese incompatibilile cu functia pe care o detine
Timp de lectura: 2 minute

Dan Crișan, șeful Serviciului Rutier din Cluj, reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, este acuzat de efectuarea de operațiuni incompatibile cu funcția sa oficială, care ar avea legătură cu firma de transporturi deținută de o rudă în vârstă a sa.

Conform procurorilor, camioanele respective erau, în realitate, coordonate și administrate de comisarul șef de poliție Dan Crișan, șeful Serviciului Rutier Cluj. Fiind vorba de o infracțiune susceptibilă de o condamnare cu suspendare, Dan Crișan a fost eliberat în urmă cu puțin timp și va fi cercetat în stare de libertate.

Actualmente, Dan Crișan este subiectul unei anchete penale conduse de procuroarea Berindei, de la biroul teritorial al DNA Maramureș.

În contextul acestor evenimente, presa locală a relatat despre un alt polițist clujean, Ionel Buda, în legătură cu dosarul lui Bogdan Durlea, fostul șef de la ISCTR Cluj. Numele comisarului șef Ionel Buda, de la Poliția Economică, apare în acest dosar și se pare că ar fi protejat interesele economice ale unei societăți comerciale specializate în balastiere. Conform foaiatransilvană.ro, Buda și soția sa, Georgeta, sunt nașii de botez ai copilului lui Ștefania Ferencz, fost secretar general în cadrul Ministerului de Interne, precum și o persoană de încredere pentru primarul Clujului, Emil Boc, conform ziardecluj.ro.

La scurt timp după eliberarea lui Durlea, un alt polițist clujean este vizat de o anchetă DNA, într-o situație care, surprinzător sau nu, implică o firmă de transport. Se pare că la Cluj s-a constituit o mică rețea de polițiști care apărau interesele unor companii private.

Din declarația de avere, se observă că Dan Crișan deține o casă de 300 mp în Șimleul Silvaniei încă din 2005, conduce un Mercedes achiziționat în 2017 și în aprilie a vândut un apartament pentru 55.000 de euro. Suma provenită din vânzare se regăsește în cele două conturi în euro. Are două credite contractate în valoare de 100.000 de lei, cu scadența în 2025, și a luat un împrumut de 20.000 de lei de la CAR IPJ Cluj, scadent și el în 2025. Salariul său, la fel ca și al soției sale, angajată și ea la IPJ Cluj, este confidential.

Articolul precedentA fost stabilită culoarea anului 2024: Peach Fuzz, o nuanţă „caldă şi confortabilă”
Articolul următorUBB inaugurează un nou hub de educație și inovație dedicat studenților