Acasă Economie Șoferii de BOLT ies luni în stradă, la protest. De cealaltă parte,...

Șoferii de BOLT ies luni în stradă, la protest. De cealaltă parte, taximetriștii “tradiționali” dau în judecată primăria lui BOC

390
1
Protest al soferilor de Bolt la Cluj
Timp de lectura: 3 minute

Un protest al șoferilor Bolt este programat pe luni, 17 ianuarie, la Cluj-Napoca și în alte roașe ale țării, șoferii fiind nemulțumiți de faptul că le-au scăzut încasările. Șoferii de Bolt din Cluj și restul țării vor să organizeze un nou protest la Cluj și în restul țării, pentru că li s-a majorat comisionul perceput de aplicație în mod nejustificat, de  la 20% la 25% și prețul curselor a scăzut săptămâna aceasta, ”când ei se laudă că au mărit prețul pe km, față de săptămâna trecută. Protestul consta în nedeschiderea aplicației pe o perioadă nedeterminată. Șoferii vor lucra cu restul aplicațiilor, Uber și Freenow.

Bolt se laudă că a mărit tariful de la 1.92 la 2 lei/km începând cu data de 10.01, dar surpriza a fost la cursele efectuate zilnic pe aceeași rută, să scadă și cu 3 lei / cursa”, ne-a semnalat un șofer.

Oamenii se plâng că sunt ”furați” la fiecare cursa

”Ei au mărit prețul pe km la 2 lei, și comision de la 20 la 25%, dar cursele sunt mai prost calculate fata de perioada anterioară, când era tariful mai mic. Nu înțeleg ce algoritm folosesc. De exemplu, cursa de 16 lei când tariful era mai mic, acum e 14 lei cu tarif mărit”, a mai spus șoferul.

Taximetristii din Cluj vor si ei pe banda dedicata

Între timp, taximetriștii îi dau în judecată pe Boc

De cealaltă parte a serviciilor de transport de persoane, taximetriștii tradiționali pregătesc propria lor formă de protest, de data aceasta împotriva primăriei Cluj-Napoca, conduse de Emil Boc, cerând dreptul a a circula pe pista dedicată mijloacelor de transport în comun. 

Taximetriștii din cadrul Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania dau în judecată Primăria Cluj-Napoca, pentru că le îngrădește accesul pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun. 

”Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania nu poate fi de acord cu intenția administrației locale de a împiedica, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, accesul taximetrelor pe benzile de BUS amenajate în Municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, reținem faptul conform căruia, într-un mod care excede cadrul legal, Administrația Locală intervine într-un mod neconcurențial, discriminatoriu, asupra serviciului de taximetrie din Cluj-Napoca, prin restricții care împiedică operatorii autorizați să ofere servicii mai bune clienților care accesează acest tip de transport urban, contrar Regulamentului Cadru și Contractului de gestiune delegată. 

Menționăm în mod cât se poate de ferm că această solicitare NU este menită a spori confortul taximetriștilor, dimpotrivă, suma totală a unei curse efectuate prin accesarea benzilor dedicate fiind cu 30-40% diminuată. 

Am înțeles, din declarațiile publice, că viziunea Administrației Locale este aceea de a descuraja accesul auto neesențial din municipiu, și accesarea mijloacelor alternative de transport, public sau privat. Acesta este și scopul solicitării noastre, de a accesa infrastructura de transport public și de a răspunde, mai promt și la costuri decente, solicitărilor venite de la clienții care, din varii motive, nu accesează transportul în comun. Trebuie avut în vedere că un taximetru efectuează, în medie, aproximativ 30 de curse/12h, astfel reducând traficul neesențial în mod considerabil.

Nu putem trece cu vederea faptul că studiul de trafic, care stă la baza proiectului de hotărâre, are erori grave pe partea de măsurare valori trafic, fiind măsurate în cuprinsul studiului toate benzile, inclusiv cele cu trafic general, algoritmii de semaforizare fiind astfel viciați grav, sau justificarea halucinantă a Comisiei de Circulație a municipiului de a permite accesul taximetrelor doar cu client , aceasta spunând că “un autovehicul taxi care circulă fără client, care ar circula pe banda dedicată, poate fi considerat că nu prestează un serviciu

public” știut fiind faptul că, atâta timp cât lampa taxi este pe autovehicul, indiferent de poziția acesteia, verde sau roșu, acesta este în serviciu, fiind supus controlului organelor abilitate, considerat a fi în timpul activității.

Având în vedere aceste aspecte și declarația publică a Primarului Emil Boc din această dimineață, Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a contractat în cursul zilei de astăzi serviciile de asistență juridică ale SCPA Câmpan & Timonea pentru a demara demersurile juridice necesare”, a precizat Ioan Pugna, vicepreședinte AMTT.

Articolul precedentClient păgubit de 7.800 de lei, de un magazin din Cluj. A rămas și fără marfă, și cu banii dați
Articolul următorNumăr de vizitatori în creștere la Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj