Acasă FEATURED Supa de tăiței. Supa care te scapă de răceală

Supa de tăiței. Supa care te scapă de răceală

100
0
Supa de tăiței

Supa de tăiței este una dintre supele preferate de români. Pe lângă că este gustoasă, este și foarte benefică pentru organism. Beneficiile pentru sănătate se datorează legumelor care sunt folosite pentru preparare.

Supa de tăiței, o rețetă preferată de toți

Supa de tăiței este simplu de făcut și pe placul tuturor, inclusiv a celor mici. De asemenea, este foarte bună dacă este consumată în momentul în care ești răcit: este caldă, gustoasă și sănătoasă!

Desigur, fiecare gospodină are propriul mod de a prepara supa de tăiței. Noi vă propunem o rețetă simplă pe care o faci într-un timp scurt.

Ingrediente supă de tăiței

Spatele, aripile și gâtul de la un pui

5-6 morcovi

o rădăcină de pătrunjel

o felie de țelină

un păstârnac

o roșie

o ceapă roșie

sare, piper boabe

frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Puiul trebuie spălat, curățat de eventuale pene care au mai rămas. Carnea apoi se pune la fiert.

Până fierbe carnea de pui, se curăță legumele.

După ce apa în care fierbe carnea de pui dă primul clocot, cu ajutorul unei site se scoate spuma. Acest lucru se face pentru ca supa să fie cât mai limpede, să arate cât mai bine.

Se condimentează cu sare și, de preferat, cu piper boabe, apoi se adaugă zarzavaturile.

Supa trebuie lăsată să clocotească încet, la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 40 de minute.

După ce supa a fiert, se scoate puiul, se scot legumele, iar dacă apa nu este pe cât de limpede am dori să fie, se poate strecura printr-un sifon.

Tăiețeii se fierb separat, se clătesc sub un jet de apă rece de la robinet, apoi se adaugă în supa de pui.

Pentru un aspect îmbietor se adaugă pătrunjel proaspăt, iar pentru cei care le place ca supa să fie puțin mai picantă, se mai poate adăuga piper negru măcinat.

Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:

La Vărzărie, unul dintre cele mai cunoscute localuri clujene, riscă să dispară. Cristian Țone: Să mai veniți pe la noi!