Acasă Diaspora Sute de păsări moarte la Roma, după artificiile din noaptea de Revelion

Sute de păsări moarte la Roma, după artificiile din noaptea de Revelion

320
0
Timp de lectura: < 1 minut
Sute de păsări au murit după ce au fost declanșate focuri de artificii la Roma în ajunul Anului Nou, susțin grupurile pentru drepturile animalelor, numind aceasta drept un „masacru”.

Înregistrările video ale drumurilor din apropierea gării principale din capitala Italiei au arătat zeci de păsări - în mare parte grauri - morți pe sol.

Motivul nu era sigur, dar Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor a declarat că pare probabil că petardele și artificiile au pornit în cartierul plin de frunze pe care multe păsări îl folosesc pentru a se culca au fost cauza.

Loredana Diglio, o purtătoare de cuvânt a organizației, a declarat: 
"Poate că au murit de frică. Pot zbura împreună și pot bate unul împotriva celuilalt sau pot lovi geamurile sau liniile electrice. Să nu uităm că pot muri și de atacuri de cord . " 

Focul de artificii a încălcat interdicția orașului Roma, care a fost ignorată pe scară largă. Capitala italiană impusese, de asemenea, o stingere la ora 22, ca parte a restricțiilor sale de virus. Publicitate Filiala italiană a IOPA a cerut interzicerea vânzării de petarde și artificii pentru uz personal, din cauza amenințării pentru animale. 

RSPB spune că există puține dovezi care să sugereze că focurile de artificii dăunează păsărilor sălbatice, dar spune că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a asigura cea mai bună acțiune pentru conservarea lor. Societatea recomandă: „Pentru a minimiza orice impact negativ al focurilor de artificii asupra păsărilor, îndemnăm organizatorii de artificii să evite lansarea rachetelor în apropierea zonelor sălbatice sensibile, cum ar fi rezervațiile naturale, și a locurilor de cuibărit și de adăpostire a păsărilor sălbatice”
Articolul precedentArici orfani care refuzau să mănânce, au prins viață când o pisică a început să aibă grijă de ei
Articolul următorO asistentă a murit după două zile de la administrarea vaccinului Pfizer