Acasă Revisa presei Arici orfani care refuzau să mănânce, au prins viață când o pisică...

Arici orfani care refuzau să mănânce, au prins viață când o pisică a început să aibă grijă de ei

150
0
Timp de lectura: < 1 minut

În toate circumstanţele, chiar şi cele mai nefavorabile, se pare că natura ştie foarte bine cum să aranjeze lucrurile. Când opt pui de arici şi-au pierdut brusc mamele din cauza unui accident, cei mici au rămas singuri şi inconsolabili. Soarta lor părea pecetluită, mai ales că refuzau să fie alăptaţi artificial cu o farfurioară şi o seringă.

Directorul adjunct al Grădinii Zoologice Sadgorod din Rusia, unde au fost duşi micii arici, a încercat să stimuleze pofta de mâncare a celor mici, dar fără rezultate grozave. Apoi soluţia salvatoare a venit de unde se aştepta mai puţin: pisica ei tocmai devenise mamă şi din fericire lapte era din belşug…

Ideea mamei surogat a funcţionat de minune: pisica Alyonei Asnowina tocmai adusese pui pe lume şi femeia s-a gândit să-i prezinte pe cei opt arici nefericiţi. A durat doar câteva clipe până când felina să-şi dea seama cum să acţioneze; după câteva secunde, aricii, simţind căldura pisicii-mamă şi mirosul de lapte, au început în cele din urmă să mănânce, arată Live Biz.

Pisica nu a dat semne de nervozitate, dimpotrivă: s-a întins pe o parte şi i-a lăsat cu mult calm pe cei mici să se hrănească cu laptele ei. Puii de arici au stat alături de pisică peste o săptămână, după care au învăţat să mănânce singuri. Cu toate acestea, ea a continuat să rămână cu ei şi i-a urmărit până când au crescut.

O poveste neobişnuită, între două specii pe care aproape niciodată nu le vedem împreună. Dar natura ştie întotdeauna să ne surprindă şi să ne dezvăluie întâmplări şi situaţii la care niciodată nu ne-am fi aşteptat!

Articolul precedentUn câine de atac teorizează o zonă întreagă din Gheorgheni. Stăpânii ridică din umeri a nepăsare
Articolul următorSute de păsări moarte la Roma, după artificiile din noaptea de Revelion