Acasă Ultima Oră Un câine de atac teorizează o zonă întreagă din Gheorgheni. Stăpânii ridică...

Un câine de atac teorizează o zonă întreagă din Gheorgheni. Stăpânii ridică din umeri a nepăsare

211
0
Timp de lectura: 2 minute

În cursul zilei de luni, 28 decembrie, la I.M.L.Cluj și-au făcut aparția doi tineri soți. Cu probleme specifice instituției medicale clujene se confrunta doar bărbatul, bine capsat la picior, de un câine de luptă, despre care declară că stăpânii patrupedului – un bărbat și o femeie, având circa 40 de ani – îl plimbă prin cartierul Gheorgheni și-l incită să atace animalele de companie pe care le întâlnește pe traseu.

Arată că tocmai într-o astfel de situație a fost rănit, în timp ce încerca, disperat, să-și salveze cățelul atacat de necruțătorul boxer al vecinului din cartier.

Victima, Vladimir, un bărbat în vârstă de 32 de ani, îmi mărturisește că el și soția lui sunt posesorii unui câine metis, înfiat de la un adăpost, de care s-au atașat mult și pe care obișnuiesc să-l plimbe, zilnic, în lesă, în zona străzilor Arieșului și Brâncuși din cartierul Gheorgheni.

Explică mai departe Vladimir, supărat la culme:

“Înainte de Crăciun, ne plimbam împreună cățelul, în zona complexului comercial “Hermes” când, deodată, în fața noastră a apărut câinele de luptă al unui individ care-l lasă liber, în timp ce el se plimbă de pe o bicicletă… Și, fără să stea pe gânduri, boxerul a sărit direct la gâtul metisului  noastru, la care eu, disperat, am pus piciorul în dreptul gurii boxerului, ca să nu ne ucidă câinele.

Imediat, boxerul mi-a înhățat piciorul, capsându-l serios, timp în care și soția – aflată la pământ – cu cățelul în brațe, încerca să-l scoată din raza de acțiune a atacatorului. Și totul a durat circa cinci minute, până ce am reușit să-l prind de zgardă, moment în care animalul s-a potolit ca prin minune!

Dar, în toată această perioadă s-a petrecut un fapt de neconceput: stăpânul câinelui, cu nedisimulată plăcere, urmărea cum suntem agresați de boxerul lui… Aveam asupra mea și un spray cu ultrasunete, nu cu piper sau altceva, special pentru câini violenți, care nu rănește, dar pe care n-am putut să-l folosesc, pentru că mi-a căzut din buzunar în timpul încleștării.

Mi-a fost, culmea, imediat confiscat de către stăpânul câinelui, care urmărea totul, fără să facă un gest să întrerupă teribila scenă. După care acesta, imediat ce am potolit câinele, a plecat imediat din zonă, cu boxerul după el”.

Pe stăpâni nu-i deranjează

Mărturisește apoi că, imediat după incident, s-a deplasat de urgență la un prieten, medic veterinar, care i-a acordat primul ajutor, administrându-i un vaccin și alte antibiotice. Nu-și încheie bine fraza și bărbatul este poftit în cabinetul de consultații.  Se întoarce, după câteva minute, cu un certificat în care medicii i-au recomandat opt zile de îngrijiri.

Apoi, cu certificatul în mână, acesta concluzionează:

“Astăzi ne prezentăm la poliție și facem plângere împotriva lui, deși nu-i știm deocamdată numele. Îl vom afla în maxim două zile, fiindcă am găsit și alte persoane terorizate de câinele lui, dar care – fiind bolnave și în vârstă – n-au putut face prea multe cercetări ca să-i afle numele, însă ne-au dat indicii importante

Sorin Grecu

Articolul precedentIoan Aurel Pop despre Crăciunul de odinioară: Moș Crăciun era pentru mine întruchiparea lui Dumnezeu
Articolul următorArici orfani care refuzau să mănânce, au prins viață când o pisică a început să aibă grijă de ei