Acasă Administrație Tasnádi István Szilárd, noul prefect al județului Cluj. Cine este și cu...

Tasnádi István Szilárd, noul prefect al județului Cluj. Cine este și cu ce se ocupă?

1236
1
Tasnádi István Szilárd
Timp de lectura: 2 minute

Tasnádi István Szilárd este noul prefect al județului Cluj.

Mircea Abrudean a pierdut funcția de prefect, dar a fost trimis la București. Cu toate că este susținut de PNL-iștii Cluj pentru funcția de secretat general, acesta a fost numit doar adjunct. Cu toate acestea, sunt șanse ca în câteva luni să crească în rang.

Tasnádi István Szilárd, noul prefect al județului Cluj

În locul prefectului Mircea Abrudean a fost numit un reprezentant UDMR, Tasnádi István Szilárd.

Cine este noul prefect?

Tasnádi István Szilárd este avocat specializat pe drepturile omului și membru al Comisiei de Etică și Disciplină al UDMR. Este avocat definitiv, membru al Baroului Cluj din martie 2016 și are propriul birou de avocatură.

Este de asemenea este consilier juridic al UDMR.

Tasnádi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul UBB și, de asemenea, a studiat un Master în Științe Penale și Criminalistică.

Ce spunea Emil Boc despre Mircea Abrudean?

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și-a exprimat mulțumirea în legătură cu performanțele pe care Abrudean le-a avut.

„Domnul Mircea Abrudean este un prefect excelent al județului Cluj. Mă bucur că îl avem aici, alături de noi. E un om care s-a remarcat printr-un profesionalism de excepție. Este și echilibrat și este omul potrivit la locul potrivit. Datorită lui am reușit să ținem sub control orașul și județul în vremurile acestea grele”, a spus edilul.

Abrudean este absolvent al Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla, ulterior absolvent al Facultății de Studii Europene, în cadrul UBB. Numele lui Abrudean apare în celebrul dosar al fostului președinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu.

În 2016, de Mircea Abrudean se legau discuții ce indicau posibile deturnări de fonduri din proiecte europene. Acestea, însumate, ar fi ajuns la circa 9 milioane de euro. Din afacerile de consultanță a reușit să raporteze numai în 2013 pe firma sa peste 100.000 de euro profit, adică 9.000 de euro profit lunar.

Articolul precedentRăpire în Câmpia Turzii. Bărbat bătut de o gașcă de indivizi care au încercat să îi răpească fata de 15 ani
Articolul următorSe întâmplă la Cluj! 170.000 de euro pentru o casă dărăpănată în cartierul Gruia