Acasă Diaspora Te-ai săturat de prețurile URIAȘE din Cluj? Poți cumpăra o casă cu...

Te-ai săturat de prețurile URIAȘE din Cluj? Poți cumpăra o casă cu 60 de bani într-un loc de vis!

287
0
case de vanzare croatia
Timp de lectura: 2 minute

Prețurile apartamentelor și caselor din Cluj-Napoca și împrejurimi sunt exorbitante și din ce în ce mai puține persoane își permit să cumpere o locuință. De asemenea, și prețurile chiriilor sunt mari. Acum însă, cei care se gândesc să cumpere o locuință pot face o schimbare radicală în viața lor.

Cei care s-au săturat să plătească chirii exorbitante, pot alege să se mute în nordul Croaței într-o zonă de vis care, însă, a fost afectată de depopulare. Orașul se află în apropierea graniței cu Ungaria, este înconjurat de câmpuri verzi și pădure. Însă aici locuiesc acum doar 2.250 de persoane.

Legrad a fost în trecut al doilea cel mai mare oraș din Croația, ca număr de locuitori. Însă, acum un secol a început declinul, odată cu dezintegrarea Imperiului Austro-Ungar, iar populația sa a început să scadă.

Pentru că doresc să repopuleze orașul, reprezentanții administrației locale au scos spre vânzare casele abandonate. Prețul este unul incredibil de mic: o kuna, care este echivalentul a 13 eurocenți sau 60 de bani românești.

„Ne-am transformat într-un oraș de graniță cu puține legături de transport către alte locuri. De atunci populația a scăzut treptat”, spune primarul orașului, Ivan Sabolic.

Case de vânzare la 60 de bani în Croația

19 case au fost puse spre vânzare la incredibilul preț de 60 de bani, dintre care 17 au fost deja vândute. Pentru doritori, mai există două disponibile, dar se pare că se dau ca pâinea caldă.

Trebuie însă ținut cont că locuințele nu sunt în cea mai bună stare, fiind abandonate de zeci de ani. Unele sunt aproape ruine, altele nu au uși sau ferestre, iar pereții sunt acoperiți cu mucegai.

Totuși, reprezentanții administrației locale promit că vor oferi 25.000 de juna (16.400 de lei) pentru lucrări de renovare, iar pentru noii rezidenți care vor să cumpere o casă privată va acoperit 20% din preț, până în limita a 35.000 de euro (4.670 euro sau 23.000 de lei).

Condiții pentru achiziționarea unei case cu 60 de bani 

Condiția cheie pentru cei care vor să se stabilească astfel în Legrad este ca aceștia să fie solvabili din punct de vedere financiar și să aibă sub 40 de ani. De asemenea, aceștia trebuie să se angajeze că vor rămâne aici cel puțin 15 ani. Primarul Legradului a declarat că foarte mulți străini s-au arătat interesați de această ofertă.

„După câteva articole despre acțiunea noastră, am primit întrebări despre case din locuri foarte îndepărtate, cum ar fi Rusia, Ucraina, Turcia, Argentina sau Columbia”, a spus primarul din Legrad.

CITEȘTE ȘI:

Calitatea vieții în Cluj scade odată cu ridicarea blocurilor

Articolul precedentZona centrală a Huedinului se va asfalta. Când încep lucrările?
Articolul următorAccident Luncani. Două persoane au rămas încarcerate