Acasă Politică Traseistii exclusi din partidele lor pentru ca au votat investirea Guvernului Orban,...

Traseistii exclusi din partidele lor pentru ca au votat investirea Guvernului Orban, rasplatiti de PNL cu locuri in parlament

554
0
traseistii-exclusi-din-partidele-lor-pentru-ca-au-votat-investirea-guvernului-orban,-rasplatiti-de-pnl-cu-locuri-in-parlament
Timp de lectura: 2 minute

Parlamentarii Cristina Burciu, Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin, care au ajuns recent membri ai PNL, venind de la alte partide, au reusit sa obtina mandate la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cu totii au sustinut investirea Guvernului Orban in 4 noiembrie 2019, motiv pentru care au fost exclusi din partidele din care faceau parte la acel moment.Cristina Burciu, in varsta de 51 de ani, a castigat al doilea mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, de data aceasta din partea PNL. In 2016 ea a candidat din partea PSD.

Cristina Burciu FOTO Facebook

In octombrie 2019, in timp ce era deputat din partea PSD, si-a anuntat sustinerea pentru Guvernul Orban. “Am decis sa sustin investirea in functie a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru ca Romania nu isi poate permite sa intre intr-o criza guvernamentala. Un astfel de caz ar insemna ca situatia fiecarui roman sa fie afectata de instabilitatea generata de neinvestirea unui nou Guvern”, a scris atunci Burciu pe pagina sa Facebook.

Ulterior, ea a fost exclusa din PSD si a trecut la PNL din decembrie 2019. Astfel, la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Burciu a candidat din partea PNL Cluj, obtinand un nou mandat de deputat.

Sorin Cimpeanu, in varsta de 52 de ani, a obtinut un mandat de senator la alegerile parlamentare din 6 decembrie unde a candidat din partea PNL.


Sorin Cimpeanu FOTO Facebook

De cand a intrat in politica si pana in prezent, Cimpeanu a schimbat trei partide: a fost membru ALDE pana in 2017, apoi membru PRO Romania din 2017 pana in decembrie 2019, pentru ca din ianuarie 2020 sa devina membru PNL, partidul din partea caruia a candidat pe pozitia a doua pentru Senat.

Cimpeanu a fost ministru al Educatiei in Guvernul PSD condus de Victor Ponta in perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, iar in noiembrie 2015, dupa ce Victor Ponta a demisionat in contextul tragediei de la Colectiv, a fost desemnat premier interimar pentru o perioada scurta de timp.

In 2017, Sorin Cimpeanu a fondat impreuna cu Daniel Constantin si Victor Ponta Partidul Pro Romania. Din decembrie 2019, insa, Sorin Cimpeanu a plecat impreuna cu Daniel Constantin la PNL, dupa neintelegeri cu Victor Ponta legate tot de faptul ca au votat pentru investirea Guvernului Orban.

Daniel Constantin, in varsta de 42 de ani, a obtinut al treilea mandat de deputat in Arges la alegerile parlamentare din 6 decembrie la care a candidat, de aceasta data, din partea PNL.

Daniel Constantin FOTO Facebook

De cand a intrat in politica si pana in prezent, Daniel Constantin a schimbat patru partide: pana in 2015 a fost membru al Partidului Conservator (PC), din 2015 si pana in 2017 a fost membru ALDE, din 2017 a fost membru PRO Romania pana in decembrie 2019, iar din ianuarie 2020 s-a inscris in PNL.

Daniel Constantin a fost ministrul al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in guvernul Ponta (2012), iar in al treilea guvern al lui Victor Ponta, el a fost si vicepremier.

Citeste si: Eugen Teodorovici a ramas in afara Parlamentului Romaniei. Cum a reusit fostul ministru PSD sa piarda al treilea mandat consecutiv de senator


Articolul precedent„Legile puterii” | George Simion susține că partidul A.U.R. este denigrat cu ajutorul unor conturi false 
Articolul următorUE prelungește cu 6 luni sancțiunile economice aplicate Rusiei