Acasă Ultima Oră Tudor Ciuhodaru avertizează: “Vom avea și noi această tulpină nouă de coronavirus...

Tudor Ciuhodaru avertizează: “Vom avea și noi această tulpină nouă de coronavirus mai repede decât ne imaginăm”

164
0
tudor-ciuhodaru-avertizeaza:-“vom-avea-si-noi-aceasta-tulpina-noua-de-coronavirus-mai-repede-decat-ne-imaginam”
Timp de lectura: 2 minute

“Vom avea si noi aceasta tulpina mai repede decat ne imaginam. (…) Mai multe state europene, printre care Italia, Olanda, Belgia au interzis zborurile din Marea Britanie. Tara Galilor a decis sa impuna o noua carantina nationala, in Scotia sunt inasprite restrictiile, iar calatoriile inspre si dinspre Anglia sunt interzise. Paradoxal, cu toate aceste avertismente, numarul de teste din Romania e in scadere, la fel si cel al persoanelor depistate. Paturile din sectiile ATI sunt pline cu cazuri grave”, a afirmat Cihodaru.

Medicul trage un semnal de alarma in privinta situatie ingrijoratoare din Europa ca urmare a depistarii noii mutații a coronavirusului, care îl face cu 70% mai contagios. 

In plus, Ciuhodaru spune ca, dupa Revelion, sectiile ATI se vor golii de medicii rezidenti angajati, ale caror contratcte de angajare expira pe 31 decembrie, iar DSP se pare ca “ridica din neputincioasa din umeri si priveste catre Bucuresti”.

Potrivit medicului, nu este deloc neastepta ca un virus sa evolueze, fiind foarte important sa observam la timp orice modificare pentru a intelege orice risc potential.

“Sunt 7de mutatii ce au fost identificate intr-un studiu efetuat in 99 de tari pe 46.000 de persoane, dar din fericire s-a constatat ca niciuna din aceste mutatii nu face virusul sa se raspandeasca mai rapid. (…) Au loc eforturi – citez din cei care fac cercetarile in Marea Britanie – pentru a confirma daca oricare dintre aceste mutatii contribuie la transmiterea mai mare. Se crede ca aceasta varianta este cu 70% mai contagiosa pentru ca a suferit mai multe mutatii in proteina matriciala, prin modificari la nivel genetic, mai precis lipsesc doi aminoacizi, ceea ce ar explica raspandirea mai rapida a virusului”, a explicat medicul.

Specialistul a aratat ca Marea Britanie a transmis informatii din studiile in curs privind mutatia, iar OMS va tine la curent tarile membre pe masura ce va afla informatiid espre caracteristicile acestui virus. “In teorie, aceasta ar putea avea ca rezultat raspandirea mai usoara intre oameni a coronavirusului, dar nu este clar daca aceste mutatii conduc la mai multe infectii”, a mai spus Ciuhodaru. 

Articolul precedentPresedintele Senatului initiaza procedura pentru trecerea la Parlament unicameral, cu 300 de alesi
Articolul următorO femeie de 27 de ani, audiata de politisti in cazul nou-nascutului abandonat intr-o punga in Sectorul 3