Acasă Politică UDMR revendica conducerea unei camere a Parlamentului. Kelemen Hunor: “Presedintia Senatului si...

UDMR revendica conducerea unei camere a Parlamentului. Kelemen Hunor: “Presedintia Senatului si Camerei Deputatilor sa revina formatiunilor care nu vin cu premierul”

523
0
udmr-revendica-conducerea-unei-camere-a-parlamentului.-kelemen-hunor:-“presedintia-senatului-si-camerei-deputatilor-sa-revina-formatiunilor-care-nu-vin-cu-premierul”
Timp de lectura: 2 minute

UDMR apreciaza ca propunerile de premier facute de PNL sunt bune, dar precizeaza totodata ca celelalte doua functii in stat – de presedinte al Senatului si Camerei Deputatilor – trebuie sa revina formatiunilor care vor forma coalitia de guvernare alaturi de liberali.“Nu avem nimic de comentat, noi putem lucra cu amandoi (Orban si Citu – n.r.). Mai departe, lucrurile se complica, fiindca ca in acest moment noi consideram ca celelalte doua functii politice din stat – cea de presedinte al Senatului si presedinte al Camerei Deputatilor – trebuie sa revina celorlalte doua formatiuni care nu vin cu premierul”, a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, aici prima optiune ar reveni USR PLUS, fiindca a obtinut mai multe mandate.

“Dar dupa aceea urmeaza UDMR-ul, fiindca nimeni nu are majoritate. Daca USR-ul alege Camera Deputatilor, putem merge noi la Senat, nu-i nicio problema. Daca alege USR-ul Senatul, nu-i nicio problema, noi putem merge la Camera Deputatilor, ca sa fie un echilibru, sa fie si solidaritate, sa crestem si nivelul de incredere – asta este prima noastra varianta. Vom vedea maine. Am inteles ca si la USR PLUS este in acest moment o sedinta in desfasurare, cu doua variante. Asta este varianta noastra”, a precizat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adaugat ca UDMR are un mandat flexibil de negociere si considera ca intelegerea in viitoarea coalitie de guvernare trebuie sa fie una “pe linie”.

“Sigur, este un mandat flexibil, noi putem discuta mai multe variante. Dar un singur lucru trebuie sa fie clar pentru toata lumea – intelegerea va exista cand exista intelegere pe capat de linie – ultimul ministru si numarul secretarilor de stat. Atunci putem spune ca am ajuns la o intelegere. Nu putem rupe functiile politice – Camera, Senat, prim-ministru, si dupa aceea sa vedem restul. (…) Noi avem un mandat flexibil, deci se pot echilibra pe parcurs anumite chestiuni si pentru PNL si pentru USR PLUS si pentru noi. Propunerile PNL-ului nu le vom comenta (de premier – n.r.), fiindca am acceptat sa vina ei cu propuneri. Au venit cu doua propuneri (Orban si Citu – n.r.), ambele propuneri din punctul nostru de vedere sunt bune”, a concluzionat liderul UDMR.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca Biroul Politic National al liberalilor a decis “flexibilizarea” mandatului de negociere cu USR PLUS, UDMR si minoritatile nationale in vederea formarii unei coalitii, aratand ca presupune doua variante, respectiv Florin Citu propunere de premier, Ludovic Orban – candidat la functia de presedinte al Camerei Deputatilor si Ludovic Orban – propunere de premier, Florin Citu – candidat la functia de presedinte al Senatului.

Cititi si:

Conducerea PNL a validat ambele variante de negociere: Ludovic Orban – premier, Florin Citu – presedinte al Senatului sau Citu – premier si Orban – presedinte al Camerei

Sedinte la USR si PLUS pentru mandatul de negociere cu PNL si UDMR. Contraoferta Aliantei pentru liberali


Articolul precedentRaed Arafat: Incepem de joi distribuirea primelor 300.000 de teste rapide de antigen la nivel national
Articolul următorAtenționare MAE asupra pericolului de răspândire a virusului polio sălbatic şi/sau derivat din vaccin