Acasă FEATURED Un curier din Sibiu s-a bătut singur, pentru a înscena o tâlhărie...

Un curier din Sibiu s-a bătut singur, pentru a înscena o tâlhărie de peste 11.000 de lei din livrări

155
0
Timp de lectura: 2 minute

Un curier și-a înscenat o tâlhărie pentru a fura peste 11.000 de lei din livrări. Bărbatul s-a lovit singur și apoi a alertat autoritățile, pretinzând că a fost atacat de trei necunoscuți. Cu toate acestea, adevărul a ieșit la iveală în urma investigațiilor poliției.

La data de 19 decembrie, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Tălmaciu, sub acuzația de delapidare. Totul a început pe 11 decembrie, când individul a sunat la numărul de urgență 112, declarând că a fost agresat de trei bărbați necunoscuți, care i-au sustras suma de aproximativ 11.500 de lei, colectată din livrările efectuate în acea zi.

Polițiștii au demarat imediat investigațiile, având în vedere gravitatea presupusei infracțiuni de tâlhărie calificată. Persoana vătămată a prezentat documente medicale, inclusiv un certificat medico-legal, care atestă leziunile suferite și necesitatea unui timp de vindecare de 7-8 zile.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor poliției de a identifica presupușii agresori prin analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, nu au fost găsite dovezi care să susțină declarațiile curierului. Acesta a fost supus unor teste cu aparatul poligraf, iar pe parcursul anchetei și-a schimbat de mai multe ori declarația, generând suspiciuni asupra veridicității poveștii sale.

Coroborând probele și realizând că nu există dovezi care să ateste agresiunea raportată, curierul a recunoscut că și-a înscenat singur tâlhăria, provocându-și leziunile. Ulterior, polițiștii au constatat că individul a sustras suma de 11.474,71 lei din patrimoniul societății pentru care lucra, iar prejudiciul nu a putut fi recuperat.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu și urmează să fie prezentat la instanță cu propunere de arestare preventivă. Acest caz neobișnuit arată că uneori infracțiunile pot lua forme neașteptate și că autoritățile sunt capabile să demaște situații complexe pentru a asigura justiția.

Articolul precedentGest frumos: Toți copiii din centrele DGASPC Cluj au primit un cadou din partea Moșului
Articolul următorCe a făcut un tânăr brașovean, după ce a găsit un portofel plin cu bani?