Acasă National Un fenomen neplăcut se va abate asupra Romaniei începand din această seară

Un fenomen neplăcut se va abate asupra Romaniei începand din această seară

599
0
Timp de lectura: < 1 minut

Un nor de praf saharian își va face simțită prezența în Europa, inclusiv în România, începând de luni seara, informează Centrul Național de Prognoze Meteorologice. Ploile care sunt așteptate vor favoriza depunerea particulelor de praf.

„Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă”, precizează ANM.

„Depunerile de praf în România vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți, 11/12 mai, în vest, nord-vest și în centru, iar îndeosebi în prima parte a zilei de marți, 12 mai, în zonele de deal și de munte, precum și în centrul și nord-estul teritoriului”, anunță meteorologii.

Nu este pentru prima oară când România se confruntă cu un asemenea fenomen. Și în aprilie anul trecut, dar și în 2018, tot în aprilie, oamenii şi-au găsit maşinile acoperite cu un strat de praf gălbui.

Medicii ne recomandă ca în timpul acestui fenomen neplăcut să evităm să ieşim din casă şi să nu deschidem ferestrele. Mai ales cei cu afecţiuni respiratorii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că praful le agravează suferinţa.

Articolul precedentOrganizațiile criminale vor încerca să vandă vaccinuri contrafăcute, avertizează directorul Interpol
Articolul următorDIN CE FACE BANI CU ADEVĂRAT NELSON MONDIALU! INTERLOPUL DIN CLUJ A RECUNOSCUT PENTRU PRIMA DATĂ ASTA