Acasă Sănătate Varza beneficii pentru sănătate. De ce trebuie să o consumăm?

Varza beneficii pentru sănătate. De ce trebuie să o consumăm?

792
1
Varza
Timp de lectura: 2 minute

Varza beneficii: Varza, fie ea gătită, crudă sau murată este un aliment pe care îl găsim în bucătăria fiecărui român.

Pe lângă că este un produs gustos, are și multe beneficii pentru sănătate.

Acest zarzavat conține foarte mulți nitrienți, iar zeama sa ajută la revitalizarea organismului și la tonifiere.

Varza, remediu natural

Pe lângă gustul său bun, varza a fost folosită încă din cele mai bune timpuri ca un remediu natural. Are calități terapeutice împotriva tumorilor. De asemenea este un bun antioxidant și antiinflamator.

Specialiștii spun că, în general, legumele trebuie consumate crude. În cazul verzei, însă, ea își păstrează calitățile chiar și murată.

Ba mai mult, în cazul verzei murate, pe langa compoziția ei, se adaugă și săruri minerale, fermenți și enzime prin fermentație. Acestea sunt benefice pentru organism.

Varza beneficii pentru sănătate

Varza, fie ea consumată crudă sau murată are vitamine din plin. Organismul nostru primește vitaminele A, C și E. De asemenea, acest zarzavat este bogat în fibre. Mai găsim și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9.

De asemenea, în acest zarzavat găsim și minerale importante pentru sănătatea noastră. Varza conține calciu, magneziu, fier, iod.

De-a lungul istoriei, varza murată era un element important în călătoriile lungi pe mare. Era folosită ca echipajul să nu se îmbolnăvească de scorbut. Acea boală apărea din lipsă de vitamina C. Varza murată, fiindca rezista mai mult timp, era o sursă importantă de vitamina C.

Acest zarzavat este nelipsit și din multe diete deoarece ajută la arderea grăsimilor și la normalizarea apetitului. Din acest motiv ne ajută să slăbim. De asemenea, ajută și la reglarea metabolismului, la digestie.

Zeama acestui zarzavat este recomandată pentru probleme digestive. Ajută, spre exemplu, la ameliorarea gastritei.

De asemenea, varza murată poate fi folosită cu încredere ca probiotic, în locul medicamentelor.

CITEȘTE ȘI:

Ceai: secretul neștiut. De ce trebuie să bem ceai în fiecare zi?

Articolul precedentMedicul Marinescu, sfaturi pentru Sarbatori: “Testati-va inainte de a merge la rude, la masa de Craciun sau de Revelion!”
Articolul următorDoua romance din Londra si-au facut bordel intr-un cort montat in fata unei scoli de lux. “Clientii ieseau si se imbracau afara”