Acasă Social Ceai: secretul neștiut. De ce trebuie să bem ceai în fiecare zi?

Ceai: secretul neștiut. De ce trebuie să bem ceai în fiecare zi?

51
1
Ceai beneficii pentru sanatate

De ce trebuie să bem ceai în fiecare zi? Ceaiul este o băutură pe care omenirea o consumă de mii de ani. A ajuns să fie cel mai consumat lichid, după apă.

Ceaiul este o băutură obținută prin infuzarea frunzelor uscate ale plantei Camellia sinensis (L.). În funcție de gradul de oxidare a frunzelor, există patru tipuri principale de ceai sunt. Acestea sunt: ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul oolong și ceaiul negru. Compoziția chimică a ceaiului variază în funcție de recoltă, condiții pedoclimatice și metoda de prelucrare. Dintre componenți amintim: teina, tanin și uleiuri volatile.

Producția mondială de ceai este estimată la circa 3,15 milioane de tone anual.

Indiferent că bem o cană la micul dejun sau seara înainte de culcare, ceaiul are multe efecte benefice pentru organism.

Secretul neștiut despre ceai: menține arterele sănătoase

Dacă bem ceai verde regulat, ajută la păstrarea tinereții arterelor. Ceaiul verde conține antioxidanți puternici. Astfel acționează împotriva oxidării colesterolului și previne să se formeze cheaguri de sânge.

Consumul de trei căni pe zi scade riscul de infarct miocardic. De asemenea, scade riscul de accident vascular cerebral.

Scade riscul de diabet

Consumul de ceai verde ajută și la scăderea riscului de diabet. Trei căni consumate într-o zi, scade zahărul din sânge, insulina și rezistența la insulină. De asemenea, ceaiul verde este foarte bun pentru flora intestinală.

Ajută metabolismul

De cele mai multe ori, cel verde este indicat în diete. Consumul său în fiecare zi ajută metabolismul: grăsimile nu mai sunt absorbite atât de mult, producția de adipocite se limitează și grăsimile sunt oxidate mai puternic

Întărește oasele

Persoanele care beau între una și trei căni de ceai verde pe zi reduce riscul de fracturi.

Secretul neștiut despre ceai: Previne ulcerul gastric

Unul dintre efectele benefice ale ceaiului este acela că reduce șansele de înmulțire a bacteriei Helicobacter pylori. Aceasta produce gastrita cronică. Uneori, poate să se dezvolte în ulcer.

Secretul neștiut despre ceai: protejează dantura

Substanțele sănătoase ajută la încetinirea înmulțirii bacteriilor din gură. Astfel reduce șansele de apariție a cariilor.