Acasă Eveniment Viceprimar care nu poate justifica peste 700 de mii de lei, judecat...

Viceprimar care nu poate justifica peste 700 de mii de lei, judecat la Curtea de Apel Cluj

223
0
Timp de lectura: < 1 minut

Curtea de Apel Cluj se pregătește să judece un caz implicându-l pe Ioan Ruscovan, viceprimarul comunei Rona de Sus din Maramureș, care trebuie să justifice o sumă considerabilă de 777.547 de lei. Potrivit inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI), această sumă reprezintă o diferență nejustificată între averea dobândită și veniturile declarate.

”Agenția Națională de Integritate a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj să demareze o investigație pentru a verifica modificările patrimoniale și veniturile lui RUSCOVAN IOAN, alături de familia sa, pe durata exercitării funcției de consilier local în perioada 2016-2020”, a comunicat ANI.

În anul 2020, Ioan Ruscovan (în vârstă de 55 de ani) a candidat din partea PNL pentru funcția de primar în comuna Rona de Sus. Deși a pierdut alegerile în fața lui Alexa Semeniuc (44 de ani, USR), a devenit consilier local și ulterior a fost ales în funcția de viceprimar. Acest post l-a mai deținut și în perioada mandatului 2012-2016.

ANI a identificat aceeași problemă și în cazul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost trimis în judecată în 2020 și găsit vinovat, fiind obligat să returneze statului 2,68 milioane de lei. Totuși, procesul va fi reluat din cauza unor erori tehnice constatate de instanța supremă (Înalta Curte de Casație și Justiție). Rejudecarea este în prezent în curs la Curtea de Apel Cluj, următorul termen fiind stabilit pentru 14 decembrie 2023.

Articolul precedentPrăbușirea Pieței Mărăști: Începe demolarea ilegalităților prin amenzi record
Articolul următorCare este stadiul lucrărilor la fabrica de medicamente de la Turda, o investiție de peste 50 milioane euro