Acasă Revisa presei VIDEO Nicolae Ciucă: Lioalitatea, curajul și munca personalului MApN justifică pe deplin...

VIDEO Nicolae Ciucă: Lioalitatea, curajul și munca personalului MApN justifică pe deplin încrederea în Armata României

571
0
video-nicolae-ciuca:-lioalitatea,-curajul-si-munca-personalului-mapn-justifica-pe-deplin-increderea-in-armata-romaniei
Timp de lectura: < 1 minut

”Munca serioasă a fiecăruia dintre femeile şi bărbaţii care alcătuiesc personalul Ministerului Apărării Naţionale, loialitatea faţă de ţară şi valorile naţionale dovedite de fiecare în parte, curajul asumării misiunilor şi îndatoririlor, chiar în condiţii dificile, toate acestea explică şi justifică pe deplin încrederea pe care românii o au în Armata României. Astăzi, condiţiile deosebite cauzate de pandemia COVID-19 nu ne pot împiedica să sărbătorim Ziua Armatei României, să ne arătăm preţuirea pentru personalul Armatei Române, militari şi civili deopotrivă. Astăzi este doar una dintre ocaziile în care le recunoaştem şi le apreciem activitatea neobosită în slujba ţării şi a cetăţeanului. În acelaşi timp, nu trebuie să uităm că 25 octombrie este şi un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea fiinţei naţionale în cele mai grele momente ale istoriei, pentru independenţa şi integritatea ţării noastre”, a spus Ciucă.

Ministrul a transmis că cea mai importantă resursă a Armatei este cea umană.  Ciucă a subliniat că veteranii sunt ”modele de viață” pentru cei de astăzi şi pentru generaţiile de mâine.

“Din păcate, patru dintre militarii noştri au fost răniţi în Afganistan acum câteva zile. (…) Vestea bună este că toţi sunt în afara oricărui pericol. Am vorbit personal cu fiecare dintre ei, dar şi cu comandantul batalionului pentru a ne asigura că au toate condiţiile de tratament şi recuperare. Le dorim însănătoşire grabnică. Trebuie să cinstim trecutul, dar să privim către viitor şi privim cu încredere şi pentru că în faţa noastră se află aceşti tineri militari, medicii de mâine, care astăzi depun jurământul faţă de ţară. Îi aşteaptă o perioadă plină de provocări, dar cum meseria de medic, îndeosebi cea de medic militar, este una vocaţională, am convingerea că vor face faţă cu succes”, a mai spus Ciucă.

 

Articolul precedentMedicul Virgil Musta: Secțiile ATI din Timișoara sunt pline. E dificil pentru conștiința medicilor să trimită pacienți bolnavi acasă
Articolul următorCe nu se știe încă despre Covid-19. Cât de mortal este, de fapt, și ce rol au copiii în răspândirea bolii