Acasă Diaspora Warren Buffet şi-a vândut toate activele din companiile aeriene. „Nu vom finanţa...

Warren Buffet şi-a vândut toate activele din companiile aeriene. „Nu vom finanţa o companie despre care credem că va toca banii”

531
0
Timp de lectura: < 1 minut

Warren Buffet, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, şi-a vândut toate activele deţinute în companii aeriene, între care Delta Air Lines şi American Airlines. El spune că industria de aviaţie nu va aduce decât pierederi în viitor.

Warren Buffett, legendarul investitor american, avertizează că „lumea s-a schimbat” pentru industria de aviaţie, din cauza crizei coronavirusului, potrivit The Guardian.

Investitorul deţinea prin firma sa, Berkshire Hathaway, poziţii importante în patru companii aeriene americane. Buffet avea o participaţie de 11% în Delta Air Lines, deţinea câte 10% din acţiunile Southwest Airlines şi American Airlines şi 9% din United Airlines la finalul lui 2019.

„Am scos banii din afacere, chiar cu preţul unei pierderi substanţiale. Nu vom finanţa o companie despre care credem că va toca banii în viitor”, a declarat Buffet.

Acţiunile din întreaga lume se vor confrunta cu încă o săptămână toridă, în timp ce cazurile de infectare cu COVID-19 depăşesc 3,5 milioane, iar numărul persoanelor decedate este în jur de 250. 000la nivel mondial.

Chiar dacă Banca Centrală şi Guvernul au intervenit, bursele au fost afectate de răspândirea coronavirusului, de prăbuşirea preţului petrolului şi de ameninţările lui Donald Trump de a relua războiul comercial cu China.

Perspectiva pare deosebit de sumbră pentru industria de aviaţie, care a fost afectată de blocarea traficului aerian, fapt care a generat concedieri în masă şi chiar a adus unele companii în faliment.

Compania britanică FlyBe a intrat sub administrare în primele zile ale crizei, iar Virgin Atlantic a solicitat un credit de salvare de 500 de milioane de lire, pentru care Richard Branson era dispus să garanteze cu insula sa privată. British Airways şi Ryanair au anunţat concedieri masive. Virgin Australia a intrat in faliment, iar Lufthansa a cerut Guvernului german să o salveze pentru a nu ajunge în acelaşi punct.

Articolul precedentPericol în următoarele ore – ALERTĂ de inundaţii în mai multe judeţe
Articolul următorFaimoasa Paige Spiranac a povestit cum canabisul i-a schimbat complet viața: ”CBD este grozav!”