Acasă National Pericol în următoarele ore – ALERTĂ de inundaţii în mai multe judeţe

Pericol în următoarele ore – ALERTĂ de inundaţii în mai multe judeţe

754
0
Timp de lectura: < 1 minut

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis duminică după-amiaza atenţionări nowcasting de inundaţii pentru râuri de pe raza a şapte judeţe, valabile până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad – afluenţii sectorului aval SH Vaslui, judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi, informează Agerpres.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Corazel.

Depăşiri ale cotelor de atenţie sunt posibile şi pe râurile din bazinul hidrografic Jijia – afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Bahlui, Bahlui – sector aferent amonte SH Podu Iloaei, judeţele Botoşani şi Iaşi.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Gurguiata.

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Someşul Mic – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Cluj-Napoca, judeţul Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele inferioare ale afluenţilor Someşului Mic aferenţi sectorului atenţionat.

Articolul precedentCe a făcut diferit țara europeană cu cea mai mică rată a mortalității. Niciun deces în ultimele două săptămâni, zero cazuri ieri
Articolul următorWarren Buffet şi-a vândut toate activele din companiile aeriene. „Nu vom finanţa o companie despre care credem că va toca banii”