Acasă FEATURED Zboruri suspendate pentru a preveni sosirea persoanelor infectate cu noua mutație coronavirus....

Zboruri suspendate pentru a preveni sosirea persoanelor infectate cu noua mutație coronavirus. Decizia controversată a Israelului

134
0
zboruri-suspendate-pentru-a-preveni-sosirea-persoanelor-infectate-cu-noua-mutatie-coronavirus.-decizia-controversata-a-israelului
Timp de lectura: < 1 minut

DUMINICĂ, 24 IANUARIE 2021, 20:21

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Israelul va suspenda începând de luni traficul aerian internaţional de pasageri, măsură luată pentru a preveni intrarea în ţară a unor persoane infectate cu variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite recent.

”Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj transmis public la începutul unei şedinţe de guvern, potrivit agenţiei Reuters. Suspendarea zborurilor intră în vigoare luni, de la ora 22:00 GMT.

De altfel, de la începutul pandemiei graniţele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetăţenii străini, numai deţinătorilor de paşapoarte israeliene fiindu-le permisă intrarea în ţară, şi acestora cu măsuri de carantină.

Pe de altă parte, tot duminică guvernul premierului Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, ”pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei. Dar titularul acestui portofoliu, ministrul Yoav Galant, a declarat că încă este prea devreme pentru a spune dacă şcolile vor putea fi redeschise începând din februarie.

Israelul desfăşoară cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19, fiind prima ţară care a reuşit să-şi vaccineze cel puţin cu prima doză un sfert din populaţie.

Articolul precedentDescoperire macabră lângă Timișoara. Cadavrul carbonizat al unei persoane a fost descoperit într-o mașină incendiată (VIDEO)
Articolul următorImagini dramatice cu zeci de cai abandonați la Techirghiol. Animalele, legate în ger, fără apă și mâncare, pe malul lacului Zarguzon