Acasă Ultima Oră 22 de copii din satele din județul Cluj au primit tablete ca...

22 de copii din satele din județul Cluj au primit tablete ca poată participa la orele online

505
0
Alexandra Magdalena Rus și câțiva dintre copiii care vor avea acum acces la educatie
Timp de lectura: 2 minute

Aproape un milion de copii, adică unul din trei elevi din România, nu au avut acces la educație timp de mai multe luni, după decizia de închidere a școlilor, potrivit documentului Planul Național de Reziliență și Redresare, consultat de Edupedu.ro. 

Guvernul a promis că vor livra tablete copiilor defavorizați, însă, cu toate că au avut la dispoziție o jumătate de an să se pregătească, la începutul lunii noiembrie au fost livrate puțin peste 43.000 de tablete din cele 250.000 care au fost promise.

Din fericire, cel puțin în județul Cluj, există oameni cu suflet mare care își doresc ca și copiii de la țară să aibă acces la educație și la un viitor mai bun.

Astfel, asociația „Vreau să trăiesc liber”, cu ajutorul Fundației Universității Babeș-Bolyai au distribuit 22 de tablete unor copii care nu au toate condițiile și care nu au mai avut acces la educație de când s-au închis școlile.

„Am primit astăzi (n.red duminică), de la Fundația Universității Babeș-Bolyai, 22 de tablete. Le-am împărțit, la recomandarea cadrelor didactice, în Nireș, Mica, Sânmărgita, Guga, Cetan, Valea Groșilor, la copii care de curând și-au pierdut mama, 34 de ani, a adormit și nu s-a mai trezit, la copii care și-au pierdut una dintre surori, la 7 ani, a murit de cancer, la copii ai căror părinți și-au vândut oile ca să-și cumpere tata aparat auditiv, la copiii minunați, pentru care în aceste vremuri, o tabletă este cea care asigură conexiunea cu lumea, le înlătură tristețea și lacrimile, le aduce liniștea și împăcarea că nu sunt izolați de colegi și profesori, speranța ca viața va reveni la normal în curând, iar ei își vor putea îndeplini visele. Mii de mulțumiri Fundației UBB! Mulțumim Dacian! Rămâneți aproape, încă mai avem nevoie de multe tablete, cei care participă la ore acum, o fac majoritatea, de pe telefoane, se plâng deja de dureri de cap, fiind ecranele atât de mici. Fiți buni, e un sentiment extrem de plăcut!”, a povestit Alexandra Magdalena Rus, inițiatorul proiectului „Sprijină educația”.

Pentru cei care doresc să suțină proiectul, găsiți informațiile AICI.

Articolul precedentCultura în vreme de pandemie. Interviu cu Ioana Costaș, directoarea Institutului Francez din Cluj
Articolul următorLászló Attila, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat, fostul viceprimar al Clujului: Covid-19 va fi combătut doar dacă ne supunem cu toții vaccinării