Acasă Administrație Cand va fi lovită Romania de al doilea val de îmbolnăviri cu...

Cand va fi lovită Romania de al doilea val de îmbolnăviri cu noul coronavirus

552
0
Timp de lectura: < 1 minut

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, când ar fi de așteptat cel de-al doilea val de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în România. 

Ministrul Sănătății a evaluat mai multe spitale din Iaşi, printre care şi Spitalul de Boli Infecţioase.

„Am evaluat spitalele din Iaşi. Am fost în vizită la spitalul de Neurochirurgie, Cuza-Vodă, Pneumo. Am încheiat vizita la Spitalul de Boli Infecţioase. Am vrut să văd starea personalului medical, am evaluat pacienţii şi echipamentele aferente. Am evaluat pacienţii COVID, dar şi non COVID. Merg pe principiul că, atâta timp cât avem un personal medical bine pregătit, avem şi calitate ridicată”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Când va fi lovită România de al doilea val al epidemiei de coronavirus

Despre situaţia de la nivel naţional, Nelu Tătaru a subliniat că nu este cazul să ne gândim la o relaxare, vârful epidemic nefiind încă atins.

Ministrul Sănătății a precizat că, în funcţie de cum trecem peste această perioadă, ne putem aştepta la un al doilea val de cazuri de Covid-19 în lunile octombrie-decembrie.

„Nu este momentul unei relaxări. Putem doar spera. Cifrele sunt instabile. Vârful epidemic nu a fost atins. Avem focare noi, avem decese. Va veni momentul relaxării doar dacă vom avea două săptămâni de scădere continuă a cazurilor. Al doilea val ar putea veni prin octombrie-decembrie. Depinde foarte mult cum trecem peste acest prim val”, a mai declarat Nelu Tătaru la Iaşi.

Articolul precedentScandalagiu din Galaţi imobilizat cu spray lacrimogen de către poliţişti VIDEO
Articolul următorMĂRTURIE ȘOCANTĂ a soției unui medic din Targu Mureș: “Am sunat la DSP și NU au vrut să ne testeze”