Acasă Eveniment Cortul de campanie al lui Vlad Gheorghe, vandalizat la Cluj. Culmea, fix...

Cortul de campanie al lui Vlad Gheorghe, vandalizat la Cluj. Culmea, fix în fața sediului AUR

239
0
Timp de lectura: 2 minute

Cortul de campanie a europarlamentarului Vlad Gheorghe, distrus la Cluj-Napoca. Întâmplător sau nu, cortul era poziționat în fața recent inauguratului sediu AUR.

Cortul de campanie al Europarlamentarului Vlad Gheorghe, unul dintre cei mai vizibili reprezentanți ai USR în Parlamentul European, a fost vandalizat recent la Cluj. Acest incident a avut loc în contextul în care cortul se afla în fața recent inauguratului sediu al AUR din Cluj-Napoca.

Vlad Gheorghe este recunoscut pentru viziunea sa proeuropeană și pentru implicarea sa activă în domeniul juridic și politic, în timp ce AUR a pierdut recent un proces împotriva unei jurnaliste care îi acuza că fac propaganda regimului de la Moscova și sunt partidul lui Putin.

Potrivit declarațiilor sale, Vlad Gheorghe este un jurist cu o experiență de zece ani, specializat în drept, cu accent pe fonduri europene, administrativ-fiscal și achiziții publice. A activat atât în sectorul non-profit, colaborând cu organizații neguvernamentale, cât și în sectorul privat, lucrând pentru companii implicate în proiecte finanțate din fonduri europene, cu accent pe infrastructură, mediu și resurse umane.

Implicarea sa civică și politică a început după tragedia de la Colectiv, când s-a alăturat USR, fiind parte din echipa care a contribuit la construirea acestui partid considerat “nou” în peisajul politic românesc post-decembrist. Din 2016, Vlad Gheorghe a făcut parte din echipa juridică a USR din Parlamentul României, contribuind la elaborarea și promovarea unor proiecte legislative importante pentru partid.

Printre activitățile sale legislative se numără opoziția față de modificările aduse Codului Penal și de Procedură Penală propuse de PSD și ALDE în Comisiile Iordache și Nicolicea. De asemenea, a fost implicat în inițiative legislative menite să combată corupția, precum DNA-ul Pădurilor.

În cadrul alegerilor interne din 2019 ale USR, Vlad Gheorghe a fost votat de către colegii săi pentru a reprezenta cetățenii în Parlamentul European, ocupând locul 5 în competiția internă. Astfel, el a devenit unul dintre cei mai activi și vizibili membri ai USR în forurile europene.

În contextul vandalizării cortului său de campanie, se ridică întrebări cu privire la posibila motivație politică sau provocare în legătură cu acest incident.

Articolul precedentFestivalul VISUALI ITALIANE – Noua Cinematografie Italiană în România vine la Cluj-Napoca cu cele mai noi filme între 14 și 17 martie
Articolul următorCrosul Divelor 2024: Peste 800 de dive au alergat pentru o cauză nobilă