Acasă Economie De toată rușinea: Masa primită de un copil internat la Pediatrie 1,...

De toată rușinea: Masa primită de un copil internat la Pediatrie 1, publicată de mamă pe o rețea de socializare

320
0
Masa primita de un copila la Pediatrie 1
Masa primita de un copila la Pediatrie 1
Timp de lectura: < 1 minut

Ingrijorător: O mamă a adus la cunoștința publicului masa pe care copilul ei, aflat în spitalizare la Pediatrie 1, a primit-o. Tristul prânz format dintr-o porție minimală de carne, jumătate de felie de cașcaval, un cub de unt și o picătură de miere a stârnit furia și frustrarea părinților. Ei consideră că este o bătaie de joc având în vedere contribuțiile substanțiale pe care le achită lunar pentru această îngrijire medicală.

Această situație alarmantă nu este singulară. În trecut, mamele aflate alături de copiii lor internați au semnalat repetat calitatea precară a hranei furnizate. În anii anteriori, mâncarea a fost sub așteptări similare, cu exemple din 2022 care reflectau aceeași neîngrijire și chiar un caz din 2020, când un părinte a descoperit viermi în alimentele distribuite pentru masă.

Problemele de acest gen sunt consecința directă a sumelor extrem de reduse alocate de Ministerul Sănătății pentru hrana pacienților. Deși prețurile alimentelor au crescut semnificativ în ultimul an, fondurile destinate hranei nu au urmat această creștere. De exemplu, alocația de hrană a crescut doar în 2022 de la 11 lei pe zi la 22 de lei pentru pacienții spitalizați și 33 de lei pentru cei cu complicații suplimentare.

Secția Pediatrie 1 din cadrul Spitalului de Copii Cluj se confruntă nu doar cu aceste probleme, ci și cu alte deficiențe semnalate de mamele aflate în situații similare. Într-un caz din vara anului trecut, o mamă a surprins imagini cu mizerie, rugina și prezența gândacilor în salonul unde era internată alături de copilul său, în vârstă de doar câteva luni.

Articolul precedentJudecătorii din Alba dau „undă verde” pentru dosarul în care trei tineri au fost spulberați de un șofer beat
Articolul următorFlorin Piersic și secretele sale de cuceritor: Fraza magică care înmuia inimile doamnelor: „La toate le-am promis că…”