Acasă FEATURED Judecătorii din Alba dau „undă verde” pentru dosarul în care trei tineri...

Judecătorii din Alba dau „undă verde” pentru dosarul în care trei tineri au fost spulberați de un șofer beat

160
1
Timp de lectura: 2 minute

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au decis să înceapă procesul în dosarul tragicului accident de la Sântimbru, în care trei tineri și-au pierdut viața în noaptea de 26 spre 27 august. Eduard Norbert Palko, șoferul responsabil pentru tragedie, a fost judecat sub acuzații grave, iar instanța a admis rechizitoriul procurorilor, dispunând astfel începerea judecății.

Primele date din dosar arată că Eduard Palko conducea cu o viteză extrem de mare, peste 100 de kilometri pe oră, având în același timp o alcoolemie semnificativă, de peste 0.80 g/l. Testarea alcoolemiei a avut loc după sosirea forțelor de ordine la locul tragediei. În momentul impactului, viteza mașinii sale era de aproximativ 119 de kilometri pe oră.

Momentul impactului a fost descris în motivarea instanței, indicând că șoferul circula pe marginea drumului, parțial pe acostament, iar în încercarea de a reveni pe partea carosabilă a lovit cei trei tineri care circulau pe același sens, provocându-le moartea.

Dosarul a trecut de etapa de măsuri și excepții de cameră preliminară, fiind pregătit pentru judecata pe rolul Judecătoriei Alba Iulia. Cu toate acestea, momentan nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Deși Eduard Norbert Palko a stat în arest preventiv imediat după accident, magistrații Tribunalului Alba au decis ulterior să îl pună în libertate. Această decizie a fost primită cu nemulțumire de către rudele celor decedați, un total de 23 de persoane care cer daune în acest dosar. Procesul se anunță a fi unul complex, având un număr mare de martori care urmează să fie audiați.

Tragedia de la Sântimbru a șocat opinia publică din țară, iar imaginile de la locul accidentului au fost descrie ca fiind șocante. Cei trei tineri, Bogdan Stinea (17 ani), Patrick Adrian (25 de ani) și Daniel Doru (18 ani), au fost spulberați în timp ce se deplasau pe marginea drumului către o benzinărie din Sântimbru.

Articolul precedentOrgoliul clujenilor, umflat cu pompa de presă. Cluj-SUA înseamnă, de fapt, București-New York. Clujul e doar o haltă
Articolul următorDe toată rușinea: Masa primită de un copil internat la Pediatrie 1, publicată de mamă pe o rețea de socializare