Acasă Economie Orgoliul clujenilor, umflat cu pompa de presă. Cluj-SUA înseamnă, de fapt, București-New...

Orgoliul clujenilor, umflat cu pompa de presă. Cluj-SUA înseamnă, de fapt, București-New York. Clujul e doar o haltă

215
0
Clujeni pot ajunge la New York via Bucuresti
Clujeni pot ajunge la New York via Bucuresti
Timp de lectura: 3 minute

Știrile populiste care vor să ilustreze într-un mod glorios grandoare și splendoare Clujului nu contenesc să uimească, zi de zi.

De la minciuni cum că am fi printre cele mai sigure orașe în Europa, până la top 10 cele mai fericite orașe din lume, oriunde ai citi în presa locală totul este numai miere și lapte în orașul de pe Someș.

O ultimă astfel de balivernă pentru proști, rostogolită de presa de chitanțier, este că, în curând, clujenii vor putea zbura direct în SUA.

Petrada media a uitat să facă o mică precizare: Destinația până la care nu exită nicio escală de la Cluj este, de fapt, Bucureștiul. Sigur, din capitală, clujenii vor putea zbura la New York.

Compania aeriana HiSky a anunțat că a introdus în sistemul de rezervări posibilitatea de cumpăra bilete direct pentru zboruri către New York, cu plecare de pe aeroporturile din Cluj și Chișinău, capitala Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut într-un așa mod încât să parcă că pasagerii se urcă la Cluj și la coborâre pun picior pe pământ american. Doar că există o mică smecherie: zborul este de fapt București – New York, Clujul fiind doar o haltă de urcare.

Aeroportul din Bucureşti a devenit principalul hub HiSky însă, aşa cum le-am promis pasagerilor noştri, ne dorim să oferim opţiuni avantajoase de călătorie pentru locuitorii din întreaga regiune. Am introdus, anul trecut, facilitatea zborurilor cu legătură pentru a oferi acces la întreaga noastră reţea de rute pasagerilor din ţară şi din Republica Moldova.

Crearea legăturilor către SUA vine ca un pas natural, mai ales că vorbim despre această destinaţie inaccesibilă până acum şi mult aşteptată atât de comunitatea de business, cât şi de turişti şi diaspora. Am lucrat mult la optimizarea programului de zbor pentru a putea atinge acest nivel de coordonare perfectă între legături, menţinând totuşi ore de plecare accesibile, dimineaţa, şi timp suficient pentru transfer, fără a prelungi prea mult durata totală a călătoriei.

Am reuşit să creăm o experienţă lipsită de orice complicaţii, de la rezervare şi până la aterizarea la destinaţia finală, astfel încât pasagerii să nu resimtă diferenţe semnificative între zborul direct şi cel cu legătură, nici în ceea ce priveşte preţul biletului, nici efortul călătoriei.”, arată Iulian Scorpan, CEO HiSky,în comunicatul remis presei.

Primul zbor al companiei HiSky către New York este programat să aibă loc vineri, 7 iunie, conform datelor comunicatului. Destinaţia va fi operată cu patru frecvenţe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă cu retur în aceleaşi zile, iar zborul transatlantic, de la Bucureşti, va avea o durată de puţin peste 10 ore, transmite compania.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, economic şi business, în rezervare fiind incluse o masă caldă şi o gustare, pentru fiecare pasager. Zborurile Bucureşti Otopeni – New York, JFK, vor fi efectuate cu o aeronavă wide-body modernă, Airbus A330-200, care oferă pasagerilor, pe lângă posibilitatea călătoriei fără escală şi acces la conţinut multimedia, pe întreaga durată a călătoriei, conform sursei citate.

Alături de pasagerii din Cluj şi Chişinău, compania aeriană a introdus opţiunea zborurilor către SUA, în acelaşi condiţii, cu legătură la Bucureşti, şi pentru persoanele care au ca aeroport de pornire Tel Aviv, Israel, potrivit sursei menţionate.

Programul zborurilor care fac legătura între aceste orașe și București a fost adaptat, ca durata conexiunii să fie de numai o oră și 10 minute. Acesta este timpul estimat pentru a ajunge la poarta de îmbarcare pentru zborul programat București, de pe Henri Coandă – spre aeroportul JFK, New York.

Asadar, cei care pleacă din Cluj-Napoca vor putea ajunge în SUA, la New York, cu “doar o scurtă oprire la București”. Adică vor lua, de fap, avionul București – New York.

Articolul precedentDeputat clujean: În fiecare an pornim un război care ține vreo lună
Articolul următorJudecătorii din Alba dau „undă verde” pentru dosarul în care trei tineri au fost spulberați de un șofer beat