Acasă Ultima Oră Elevii merg la școală! Se întorc în bănci săptămâna viitoare

Elevii merg la școală! Se întorc în bănci săptămâna viitoare

1113
0
elevii se intorc la scoala
Timp de lectura: 2 minute

Elevii merg la școală din nou după luni întregi de ore online. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației și de președintele Klaus Iohannis.

Elevii merg la școală!

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat marți că potrivit datelor de la Ministerul Sănătății, nu existe piedici pentru redeschiderea școlilor în format fizic. Elevii se vor întoarce în bănci începând de luni, 8 februarie.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, aceste date analizate de către cei din Sănătate n-ar pune o piedică deciziei de deschidere a școlilor în format fizic pe 8 februarie, cu maximum de prudență necesară”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Știrile ProTV.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că nu am scăpat de pandemie. Din acest motiv se vor urma reguli stricte în școli.

„Începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la scoală. Evident că trebuie să respectăm situația din fiecare localitate și pentru fiecare scoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii și pentru dascăli. În majoritatea statelor, școlile sunt deja deschise sau vor fi deschise progresiv în următoarele săptămâni. Sunt doar 3 state care acum nu deschid școlile”, a transmis Iohannis.

Incidența cazurilor în județul Cluj

Rata de infectare a scăzut mult în ultima perioadă, ajungând la 2,38 în județul Cluj. În municipiul Cluj-Napoca, rata incidenței a scăzut la 3,24. Odată ce va scădea sub 3, se vor relaxa din restricții.

Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a transmis luni, 1 februarie, rata de infectare pentru fiecare localitate din județ. În 8 localități, rata de infectare este de peste 3,00, fiind plasate în scenariul roșu. De asemenea, 12 localități nu au niciun bolnav de COVID-19, rata de infectare fiind 0.

CITEȘTE ȘI:

Tasnádi István Szilárd, noul prefect al județului Cluj. Cine este și cu ce se ocupă?

Articolul precedentNelson Mondialul a fost reabilitat de Tribunalul Cluj
Articolul următorLocuitorii unui sat din județul Cluj au ajuns să acopere singuri gropile de pe drum