Acasă Administrație Emil Boc: Preoții au un rol decisiv în vaccinarea mediului rural

Emil Boc: Preoții au un rol decisiv în vaccinarea mediului rural

120
0
Emil Boc despre vaccinare
Emil Boc despre vaccinare

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, crede că este deosebit de importantă imunizarea populației rurale, deoarece jumătate din populația României trăiește încă în mediul rural.

Potrivit acestuia, pentru ca vaccinarea mediului rural să fie un succes, este nevoie de implicarea activă a preoților, care să ofere informații și să îndemne populația să se imunizeze. 

„Miza va fi mediul rural. Până la urmă orașele vor veni pe linia aceasta a vaccinării, dar trebuie să ne gândim că jumătate din populația României trăiește în mediul rural. Acolo va fi importantă mobilizarea și implicarea tuturor actorilor cu rezonanță și influență la nivel regional, și aici preotul va rămâne cu un rol decisiv”, a arătat primarul Clujului la o emisiune difuzată la radio. 

“Eu m-am bucurat și l-am felicitat pe mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț pentru atitudinea, în primul rând creștinească, și în al doilea rând corectă cu sistemul sanitar. Domnia sa a spus «Mă voi vaccina atunci când îmi vor spune medicii pentru că eu am trecut recent prin boală și acum nu este cazul, dar când îmi vor spune medicii mă voi vaccina. Îi îndemn pe credincioși ca fiecare să cugete și să facă după propria conștiință.» E o atitudine corectă care arată un grad de maturitate a Bisericii Ortodoxe care se pliază pe vremea în care trăim”, mai crede acesta.