Acasă FEATURED Ministerul Sănătății, după ce un primar a fost vaccinat în etapa destinată...

Ministerul Sănătății, după ce un primar a fost vaccinat în etapa destinată medicilor: „Nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii”

233
0
ministerul-sanatatii,-dupa-ce-un-primar-a-fost-vaccinat-in-etapa-destinata-medicilor:-„nu-avem-suficiente-doze-de-vaccin-pentru-toti-romanii”
Timp de lectura: < 1 minut

”Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii.

De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate bunicilor noștri, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale.

Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie.

Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de Ministerul Sănătății.

Chiar ieri, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei medicului de familie Dr. P. P., conform HG 857 /2011 art. 30 lit. h), pentru “nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.

“Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul E. N. (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr P. P.

La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. P. P., afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere.

Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19“, arată informarea transmisă Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași”, a transmis Ministerul Sănătății.

Articolul precedentVIDEO Selena Gomez a lansat primul său single în limba spaniolă – record pe YouTube 
Articolul următorEXCLUSIV | Problema “națională” a fost tranșată: “Acolo trebuie să fie jucătorii cei mai reprezentativi”