Acasă FEATURED Patru spitale clujene își dezvoltă sistemele informatice, în urma unor investiții din...

Patru spitale clujene își dezvoltă sistemele informatice, în urma unor investiții din fonduri europene

70
0
Timp de lectura: < 1 minut

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Trecem încet, dar sigur, spre o nouă etapă de dezvoltare administrativă. După Ghișeul Unic, cu componentele sale, începem digitalizarea entităților subordonate forului administrativ județean. Spitalele noastre intră într-un nou proces de modernizare, acestea fiind componenta de bază în serviciile oferite clujenilor.”

Prin implementarea acestor proiecte se urmărește demararea unui proces de digitalizare în vederea dezvoltării unor noi module informatice care să deservească activitatea celor patru instituții medicale, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor hardware, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltate de aplicații informatice aferente, și instruirea personalului la nivelul spitalelor.

Valoarea totală cumulată a investițiilor este de 17.280.938 de lei, fără TVA, finanțarea urmând a fi asigurată integral din fonduri europene. Proiectele se intenționează a fi depuse spre finanțare prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

Articolul precedentDe ce opune categoric Anca Buzoianu propunerii de unificare a universităților lansată de rectorul UBB, Daniel David
Articolul următorArgint pentru clujeanul Teofil Voicu la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2023 din Polonia