Acasă FEATURED Prea tare: Adjunctul șefului de post din Așchileu, prins la furat baloți...

Prea tare: Adjunctul șefului de post din Așchileu, prins la furat baloți de fân

323
0
Timp de lectura: < 1 minut

Andrei Cordoș, adjunctul șefului de post din Așchileu, a fost prins la furat în comuna vecină – Vultureni. Potrivit Gazeta de Cluj, acesta a sustras 140 de baloți de fân de la ferma administrată de societatea AMT Land.

Cordoș a fost șeful postului din Așchileu, însă a fost retrogradat din funcție, după ce, anul trecut, a fost condamnat cu suspendare la 1 an de închisoare. În anul 2017, polițistul a încătușat un suspect și l-a tuns chel, după care l-a scos în stradă în toiul iernii.

Andrei Cordoș a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă și lipsire de libertate în mod ilegal.

Decizia definitivă a magistraților de la Curtea de Apel Cluj:

„Cu privire la temeinicia soluţiei, renunţarea la aplicarea pedepsei nu este deznodământul optim al ansamblului infracţional săvârşit de inculpat, persoana vătămată nu era tocmai un cetăţean model, ulterior acesta a fost şi arestat şi condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Până la un moment dat de la oprirea în trafic a victimei, agentul de poliţie a procedat corect. Ulterior însă, a intervenit un exces de zel care l-a transformat pe acesta din instrument al justiţiei în justiţiar. Acest exces poate să îşi găsească explicaţii pe teren uman, însă legal nu există nicio scuză; cetăţenii trebuie să poată avea în orice moment încredere în uniforma de poliţist, încredere care a fost pusă sub semnul întrebării de către inculpat, sens în care s-a apreciat că soluţia pronunţată de Curtea de Apel Cluj trebuie să fie una de condamnare cu suspendarea executării pedepsei, fără a fi nevoie de încarcerarea inculpatului”, a motivat instanța.

Articolul precedentUn tânăr din Cuzdrioara își caută sufletul pereche la emisiunea ”Mireasa”, de pe Antena 1
Articolul următorFlorești Fest, locul preferat de întâlnire al floreștentilor