Acasă FEATURED Record de vizitatori în 2023 pentru Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Record de vizitatori în 2023 pentru Grădina Botanică „Alexandru Borza”

75
0
Grădina Botanică „Alexandru Borza”
Grădina Botanică „Alexandru Borza”
Timp de lectura: < 1 minut

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)  a fost și în anul 2023 una dintre principalele atracții ale Clujului, înregistrând un număr record de vizitatori.

Astfel, peste 262.100 de persoane au vizitat, în anul 2023, Grăgina Botanică „Alexandru Borza”, numărul fiind în creștere față de anii trecuți.

„Acest an a marcat un moment istoric, cu peste un sfert de milion de vizitatori care ne-au trecut pragul. Tradițional, cele mai aglomerate luni au fost aprilie, mai și iunie, când am înregistrat aproape 110.000 de vizitatori. Această perioadă de vârf coincide cu înflorirea impresionantelor noastre colecții de flori bulboase de primăvară (lalele, zambile, brândușe, narcise etc.) și a magnificei colecții de trandafiri. În aceste luni, am ajuns să avem chiar peste 5.000 de vizitatori zilnic. De asemenea, trendul ascendent remarcabil observat în lunile de toamnă s-a menținut și în acest an, datorită evenimentelor noastre tradiționale organizate în această perioadă, cum ar fi Expoziția de plante carnivore și Expoziția de fluturi. Numărul mare de vizitatori și reacțiile pozitive pe care le primim sunt dovada că rămânem unul dintre principalele puncte de atracție cultural-educative din Transilvania”, afirmă conf. univ. dr. Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza”.

UBB are în administrare peste 81 hectare de spații verzi, ceea ce reprezintă circa 10% din zona verde a municipiului Cluj-Napoca (814 ha), Grădina Botanică „Alexandru Borza”, situată în centrul orașului, fiind un adevărat hotspot al biodiversității. Între miile de specii de plante de pe toate meridianele globului, un adevărat tezaur este reprezentat de arbori, mulți dintre ei având vârste și dimensiuni spectaculoase.

Articolul precedentCasă care stă să cadă, listată la un preț de lux în Alba Iulia: „Și cotețul de găini arată mai bine”
Articolul următorVenitul ireal pe săptămână al lui Florin din Cluj. Câți bani face livratorul Glovo?