Acasă Sănătate Sebastian Trancă, directorul Spitalului Județean Cluj și-a dat demisia după doar o...

Sebastian Trancă, directorul Spitalului Județean Cluj și-a dat demisia după doar o săptămână

1113
0
Sebastian Trancă
Timp de lectura: 2 minute

Sebastian Trancă, medicul care a devenit noul director medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca și-a dat demisia după doar o săptămână de la preluarea funcției.

Sebastian Trancă, directorul Spitalului Județean Cluj și-a dat demisia după doar o săptămână

Medicul Sebastian Trancă a preluat funcția de director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca în urmă cu o săptămână. A preluat funcția imediat după demisia Adelei Golea. Noul director și-ar fi dat demisia într-un timp atât de scurt din cauza unor motive personale.

Acest lucru a fost confirmat de către Claudia Gherman, managerul interimar al instituției.

„Profesional, nu s-a întâmplat nimic deosebit, nu am avut nicio discontinuitate. Am stat de vorbă cu el și am aflat că demisia a fost depusă din motive personale. Iar atunci când e vorba de motive personale nu poți să mergi mai departe. Prin urmare, motivele personale ale domnului Trancă nu le cunosc. Domnul Sebastian Trancă este un foarte bun profesionist, un om neobosit. Este anestezist și îi place partea de elicopter mult. Fiind tânăr și dinamic, cred că și-a dat seama că menirea lui este să fie direct lângă bolnavi, pe teren”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Claudia Gherman, managerul interimar al Spitalului Județean.

Atribuțiile de director medical au fost preluate de managerul interimar

Momentan nu se știe pe cine va numi ministrul Sănătății director medical,. Până atunci, atribuțiile lui Trancă vor fi preluate de către Claudia Gherman, managerul interimar.

Sebastian Trancă este medic primar în Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi cercetător în domeniul traumei multiple şi răspunsului inflamator si stemic. Este cercetător și în domeniul alergoanesteziei în cadrul unei echipe multidisciplinare care cuprinde anestezişti, alergologi şi imunologi. Este șef de lucrări din anul 2016 – titular de curs Prim ajutor. De asemenea, Trancă este și instructor în cadrul cursurilor post-universitare adresate medicilor ATI.

Fostul director medical al SCJU, Adela Golea, a demisionat din funcție după ce fostul manager al instituției, Petru Șușca, a fost schimbat printr-un ordin al ministrului Sănătății.

CITEȘTE ȘI:

Cine este Claudia Gherman, noul manager interimar al Spitalului Județean Cluj?

Articolul precedentExplozie puternică într-un bloc din Medgidia, provocată de o centrală termică. Patru persoane au fost rănite și alte câteva zeci, evacuate
Articolul următorVaccin Moderna: Românii reprogramați vor fi vaccinați cu noul ser de la Moderna