Acasă Produs în Transilvania Top orașe din Transilvania. Ce orașe din Transilvania trebuie vizitate măcar o...

Top orașe din Transilvania. Ce orașe din Transilvania trebuie vizitate măcar o dată în viață

1591
4
top orașe din transilvania
Timp de lectura: 3 minute

Top orașe din Transilvania. Transilvania este o zonă extraordinară, de la păduri, la obiective turistice naturale, la obiective istorice. Totuși, și sunt orașe care merită să fie luate la pas și în care te poți pierde cu ușurință în visare.

Top orașe din Transilvania

Gazeta de Transilvania a realizat un top 5 al orașelor din Transilvania care merită să fie vizitate măcar o dată în viață.

Alba Iulia

Orașul Alba Iulia respiră istorie prin toții porii săi. Fiind situat pe un vechi castru roman (Apulum), este reședința județului Alba.

Alba Iulia

Fie că vrei doar să te plimbi prin Cetatea Alba Iulia și să îți imaginezi ce făceau oamenii cu câteva sute de ani în urmă exact prin locurile pe unde pășești tu, fie că vrei să vezi puțin mai mult, orașul Alba Iulia merită vizitat.

Sunt zeci de obiective turistice care pot fi văzute, printre care: Obeliscul ridicat in memoria lui Horea Closca si Crisan, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Catedrala Episcopala Ortodoxa Sfanta Treime, Monumentul Rezistentei Anticomuniste etc.

Cluj-Napoca

Al doilea oraș ca mărime din țară, Cluj-Napoca este plin de artă, arhitectură și cultură minunate. Populația sa tânără îl face un loc distractiv și festiv de vizitat.

Cluj-Napoca

Cu o arhitectură minunată expusă sub forma clădirilor sale baroce și a bisericilor vechi, există o mulțime de galerii de artă interesante și centre culturale împrăștiate; vizitatorii ar trebui să se asigure că vor opri lângă minunatul Muzeul Național de Artă. În plus, există o mulțime de parcuri liniștite și cafenele și baruri de a căror atmosferă vă veți bucura.

Se poatea admira întreg orașul de pe dealul Felacului, iar o plimbare prin Grădina Botanică sau prin Piața Muzeului (centrul vechi) cu siguranță îți va tăia respirația.

Sigur, orașul poate fi la fel de bine admirat și de pe celebra Cetățuie, care la ceas de seară devine extraordinar de romantică.

Pe lângă asta, se pot vizita: Piața Unirii, Parcul Etnografic, Muzeul de Istorie, Turnul Croitorilor, strada Potaissa etc.

Cluj-Napoca, de asemenea, este un oraș încărcat de istorie.

CITEȘTE ȘI:

Cazare ieftina Cluj: Unde te poti caza la Cluj-Napoca sub 100 de lei

Top orașe din Transilvania. Sibiu

Sibiu a devenit unul dintre cele mai îndrăgite orașe din Transilvania. Orașul a captat atenția odată cu primirea titlului de Capitală Culturală Europeană, fiind primul din Europa Estică ce a primit acest titlu.

Sibiu

Orașul Sibiu stă sub semnul diversității atât din punct de vedere cultural, cât și religios și arhitectural. Străzile vechi și pavate ale Sibiului te îndeamnă să le iei la pas, să tragi adânc aer în piept și să te bucuri de frumusețea locului.

De vizitat: Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Muzeul Astra, Podul Minciunilor, Zidurile și turnurile de apărare, Grădina Zoologică etc.

Sighișoara

Cu clădirile sale minunate în culori pastelate, străzile pietruite șerpuite și turlele și turnurile înalte, Sighișoara pictează cu siguranță o imagine frumoasă.

Orașul său vechi încântat, cu ziduri, este foarte bine conservat și este acum o destinație turistică populară. Faptul că Vlad Țepeșul – care a fost inspirația pentru Dracula – s-a născut aici nu face decât să adauge atmosfera de basm a locului.

Sighisoara

Merită vizitate, străzile medievale din Sighișoara sunt pline de magazine artizanale și cafenele atmosferice. Rătăcind, vei simți că ai păși înapoi în trecut.

În centrul istoric, în Cetatea Sighisoara, din cele 14 turnuri de apărare, au mai rămas în prezent 9, care pot fi și vizitate: Turnul cu Ceas (cu Muzeul Municipal de Istorie și Artă Feudală, Camera de Tortură și Sala de arme), Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cositorarilor etc.

Brașov

Cu Munții Carpați care îl înconjoară pe toate părțile, frumosul cadru al Brașovului este completat perfect de fermecătorul său centru medieval. Nu este fără motiv că aceasta este una dintre cele mai populare destinații din România.

Brașov

Rătăcirea în jurul orașului vechi de poveste este o modalitate minunată de a petrece ziua, în timp ce treceți pe lângă clădiri baroce fabuloase, biserici gotice și turnuri de veghe medievale. Piața principală are o mulțime de cafenele și restaurante, dacă doriți pur și simplu să luați o cafea și să urmăriți cum lumea trece.

De vizitat în Brașov: Biserica Neagră, Strada Sforii, Bastionul Țesătorilor, Dealul Cetății, Turnul Negru, Turnul Alb și Bastionul Graft, Aleea după Ziduri, Muzeul Civilizației Urbane Brașov.

Articolul precedentHOROSCOP 9 februarie. Surprize la locul de muncă pentru Tauri, Leii au parte de armonie în relație
Articolul următorOFICIAL! Se deschid restaurantele, cinematografele, sălile de teatru la Cluj