Acasă TOP STORIES 200 de persoane au protestat în Piața Unirii din Cluj pentru redeschiderea...

200 de persoane au protestat în Piața Unirii din Cluj pentru redeschiderea sălilor de sport

3884
2
protest sali de sport cluj
Timp de lectura: 2 minute

Sportul este activitatea esențială pentru o viață cât mai sănătoasă, iar acesta trebuie să fie prezent în viața oricărui om, indiferent de vârstă. Persoanele care fac sport la sală, din cauza noilor restricții pandemice, nu mai pot continua să facă asta. Astăzi, 28 martie s-a desfășurat un protest contra noilor reglementări care au închis sălile de fitness în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

„S-a demonstrat că în sălile de sport nu au fost focare de infecție”, susține o femeie care dorește foarte mult să se redeschidă sălile.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva închiderii sălilor. După ora 18:10, Piața Unirii a început să fie plină de sportivi, persoane curioase, dar și cei care sunt contra acestor reguli care aduc un impediment pentru sportivi, și pentru viața sănătoasă. Pe lângă aceștia, prin zonă au trecut persoane care nu știau cauza protestului, însă s-au alăturat. Un domn dezorientat ajuns din București, cu telefonul în mână, filmând curios tot ce se întâmplă, adaugă:

„Sportul este important!”

De la cei mai mici până la cei mai mari, fiecare în parte, au ascultat instrucțiunile celor care au început acest proces, și, au început să facă genuflexiuni și fandări, în serii de câte cinci. Astfel arătând cât de motivați sunt chiar dacă vântul rece al începutului de primăvară au obligat oamenii să vină cu geci de iarnă. Poliția monitoriza zona continuu ca nu cumva, cineva să încalce anumite reguli. Între fandări și genuflexiuni, câțiva culturiști, vizibil revoltați, au adăugat cu niște strigăte mai accentuate față de instrucțiunile spuse anterior.

„Arafat, arestat!”

Repetând asta de două-trei ori. După care, o liniște s-a așezat peste mulțime, parcă așteptând fiecare noi instrucțiuni, sau motive ca să continue cu protestul. Însă când liniștea s-a așezat, trei persoane, două doamne și un bărat îmbrăcați de iarnă, dar  motivate să schimbe ceva au ridicat niște afișe pe care scria:

„Dorim săli de sport deschise!!!”

„Sportul este sănătate!!”

”Sportul este imunitate”

Aceștia, au salvat momentul de tăcere, transformându-l într-un moment de pauză pentru ca mulțimea să-și revenă în forță cu genuflexiunile și toată motivația protestului. Piața era plină de persoane tinere,  cât și persoane mai în vârstă. Printre aceștia se aflau și un grup de 4 persoane care nu vorbeau românește, ci limba spaniolă, erau fascinați de ceea ce se întâmplase. Unul dintre aceștia a spus

Es un protesto”, „Este un protest”

În pantaloni scurți, și fără a aștepta alte invitații a început să facă genuflexiuni lângă prietenii lui. Cameramanii de la TV și reporterii încercau să-și facă loc printre mulțime să ajungă în mijloc pentru a capta cele mai bune imagini. În fiecare colț al pieței erau polițiști și jandarmi care monitorizau zona precum camerele de luat vederi. După jumătate de oră, mulțimea începe să se rărească, iar cei care au rămas speră să se schimbe ceva și să lase sălile deschise.

Articol scris de Alexandru Daniel Turdean, Jurnalism, anul II, FSPAC

CITEȘTE ȘI:

Calitatea vieții în Cluj scade odată cu ridicarea blocurilor

Articolul precedentCalitatea vieții în Cluj scade odată cu ridicarea blocurilor
Articolul următorAmenzi pentru cinci localuri din Cluj-Napoca. Au servit clienți în interior.