Acasă Ultima Oră Familie rămasă pe drumuri. Casa a fost mistuită de flăcări

Familie rămasă pe drumuri. Casa a fost mistuită de flăcări

91
2
familie rămasă pe drumuri

Familie rămasă pe drumuri. O familie cu doi copii din Bihor a rămas pe drumuri după ce casa le-a fost mistuită de flăcări.

O familie cu doi copii din satul Băicel, comuna Lăzăreni, județul Bihor nu mai au unde locui. casa lor a fost distrusă într-un incendiu care a pornit de la o afumătoare.

Sâmbătă pompierii bihoreni au intervenit în cazul unei locuințe care a luat foc. Salvatorii s-au luptat aproape 3 ore cu flăcările. din nefericire, nu au putut să salveze casa. Astfel, o familie cu doi copii a rămas pe drumuri în plină iarnă.

“În urma producerii evenimentului, au ars aproximativ 175 metri pătraţi acoperiş. Au fost distruse magazia şi camera centralei termice, iar plafonul a trei din cele 5 încăperi ale locuinţei s-a prăbuşit. Au fost afectate bunurile rămase în interior”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Militarii au reuşit să evite propagarea flăcărilor la o altă clădire din curte. Clădirea era aflată la circa cinci metri de focare. Au reușit să salveze din incendiu o parte din mobilier şi bunuri, evacuate înainte de prăbuşirea plafonului.

Familie rămasă pe drumuri

Casa era a familiei Lascu care, împreună cu fiica de 14 ani și a băiatului de 16 ani au rămas fără un acoperiș deasupra capului în plină iarnă. Momentan s-au adăpostit la sora bărbatului, până găsesc încotro să o ia.

Familia Lascu va fi nevoită să își construiască o nouă casă, deoarece din cea veche nu a mai putut fi salvat nimic. Totuși, pentru asta este nevoie de o sumă mare de bani, iar veniturile părinților sunt modeste. Mama s-a angajat recent după ce a rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei.

Familia și prietenii familiei Lascu apelează la bunătatea oamenilor ca să întindă o mână de ajutor părinților și celor doi copii. Apelul a fost făcut public, pe internet, împreună cu fotografii cu casa distrusă de flăcări.

Dacă puteţi, ajutaţi!

“Nimic nu este mai dure­ros, decât să îţi vezi ago­ni­sea­la mis­tu­i­tă în câte­va minu­te. De la lucrurile copi­i­lor, la aco­pe­ri­şul casei, tot a ars! Sin­gu­ra bucu­rie este că nici un mem­bru al fami­li­ei nu are pro­ble­me de sănă­ta­te cau­za­te de incen­diu”, a transmis o apropiată a familiei.

Cei care doresc să ajute pot contacta telefonic familia (Ioana Lascu – 0747-540.505; Călin Lascu – 0753-540.214) sau pot să vireze bani în conturile lor bancare: 

Cont Euro: RO51BTRLEURCRT0446066501

Cont Lei: RO74BTRLRONCRT0446066502, ambele deschise pe numele Lascu Ioana Dana.

CITEȘTE ȘI:

GHERLA: Femeie de 76 de ani care a așteptat 5 ore ambulanța să o ducă la UPU, a decedat a doua zi