Acasă Social Zece noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19 la Cluj!

Zece noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19 la Cluj!

1213
0
fluxuri de vaccinare
Timp de lectura: 1 minut

Începând de astăzi, 10 februarie, în județul Cluj vor fi operaționale alte 10 fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19, pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca. Acestea fac parte din cele 180 de fluxuri care urmează să fie deschise la nivel național.

Astfel, la Cluj-Napoca vor fi 6 fluxuri de vaccinare separate dispuse la Școala Generală „Iuliu Hațieganu” și la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, exclusiv pentru vaccinarea cu AstraZeneca, la fel câte unul în Huedin, Florești, Chinteni și Mociu.

Înscrierea pentru vaccinare se poate face începând de astăzi și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, acest tip de vaccin fiind recomandat pentru 18-55 ani.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro

Momentan nu se pot face programări, dar prefectul interimar al Clujului, Irina Muntean, a anunțat că se lucrează la platformă.

„Se lucrează la nivelul platformei și vor fi activate pentru întreaga țară, nu doar pentru Cluj”, a spus Irina Muntean.

CITEȘTE ȘI:

VACCINARE COVID-19. De când se foloseşte tehnologia ARN mesager şi pentru ce afecţiuni?

Tehnologia ARN mesager are o vechime de cel puțin zece ani de când se studiază pentru a se crea vaccinuri sau molecule, medicamente, pentru diverse celule tumorale, pentru diverse tipuri de cancere.

Rezultatele studiilor sunt uimitoare și se preconizează că vor revoluționa medicina cancerului.

Datorită decodificării genelor, acest ARN mesager, fiind doar o banală instrucțiune, care spune celulei să fabrice anumite proteine, pentru a învăța sistemul imun să lupte împotriva virusului sau a tumorii.

Articolul precedentInsomnia Cafe, celebra cafenea din Cluj, schimbare extraordinară!
Articolul următor„Sparge-valul” Alexandru Petria: „Timpuri virale – Gânduri pe contrasens”!